Hopp til innhold
Bilde av Teejay og Jaspreet Srai på kjøkkenet

Bygde funkishus på Sofiemyr

I Nordre Follo har Teejay (39), Jaspreet (38) og deres to døtre, Amber (7) og Tara (5), endelig kommet på plass i funkishuset de har drømt om i mer enn ti år.

Drømmen om å bygge hus begynte å ta form allerede for 10-12 år siden. Da kjøpte Teejay Srai (39) og Jaspreet Srai (38) en tomt for et framtidig boligbyggeprosjekt på Vinterbro. Med bryllup og barn på trappene, var det imidlertid ikke rom for et byggeprosjekt akkurat da, og de bosatte seg midlertidig i et hus på Sofiemyr.

– Vi likte området rundt Sofiemyr og på Kolbotn og trivdes godt. Vi bestemte oss for å selge tomten vi allerede hadde kjøpt og se etter en tomt i nærheten, forteller Teejay Srai.

Etter en stund kom en eldre bolig for salg i området. De bestemte seg for å kjøpe denne, rive det gamle huset og bygge nytt – en bolig som for dem allerede hadde tatt form i mange år.

– Vi hadde flere tanker om hva vi ønsket oss og var i kontakt med mange boligbyggere, men det var vanskelig å finne noen som kunne gi oss alt vi ville ha. Som oftest var det snakk om et kataloghus vi eventuelt kunne gjøre endringer på, men vi måtte signere en kontrakt med utgangspunkt i kun grove tegninger før vi kunne ta prosessen videre, sier han.

Så ble det tipset om OBOS Block Watne Eneboliger av en familievenn som jobbet i OBOS Block Watne.

Fasade på inngangspartiet til et Fluks-bygg. Foto.

Betryggende fra start til slutt

– Vi fikk vite at OBOS Block Watne Eneboliger var på utkikk etter pilotfamilier med tomt til en ny satsing for bygging av bolig på annen tomt. Vi meldte oss på og ble valgt ut, og møtte samtidig andre i samme situasjon, som også hadde et ønske om å realisere en boligdrøm, forklarer Teejay.

Som totalentreprenør håndterer OBOS Block Watne Eneboliger hele prosjektet for deg. For Teejay og Jaspreet, som har to døtre og travle arbeidsdager som konsulent/leder i KPMG og koordinerende rådgiver i Bærum kommune var dette en tilnærming som passet familien godt.

– Det var veldig viktig for oss. Vi hadde én part å forholde oss til fra det første konseptmøtet til nøklene ble overlevert, som også organiserte for alle fag i prosessen. Hele veien var noen til stede for å svare på spørsmål, forklare fagene på en begripelig måte og betydningen av valgene som måtte tas underveis.

– Det er nok en del å spare hvis du kan gjøre mye selv, men det gir også mer hodebry. For oss var det viktig med en aktør som kunne håndtere hele prosjektet for oss.

Moderne kjøkken i Fluks-bygg.
Kjøkkenet i huset er stort og luftig, med kjøkkenøy og flott utsikt over tomta.
Ovn og benkeplate på moderne kjøkken.
Som en del av prosessen i OBOS Block Watne Enebolig blir også interiørvalgene tatt relativt tidlig i prosessen.
Moderne Fluks-bygg med stue og kjøkken, omringet av glassvegger.
– Vi ble allerede i forprosjektet bedt om å ta aktive valg for både kjøkken, garderobe og hvitevarer, forteller Teejay.
Bilde av en åpen stue og spisestue med blå sofa og blå stoler
Fra kjøkken og spisestua kan Teejay og Jaspreet se ut mot den åpne og luftige stua.
Bilde av en stue med store vinduer, en blå sofa og to lyseblå lenestoler
Med store vinduer har paret sørget for at de får en stue hvor de kan nyte dagslyset og utsikten rett fra sofaen.

Prosessen startet med en tomtebefaring med arkitekt, boligrådgiver og byggesaksrådgiver tilstede. Her fikk OBOS Block Watne Enebolig-teamet innsikt i parets ønsker for utforming, funksjonalitet og arkitektur, samtidig som de kunne kartlegge areal og terreng med utgangspunkt i reguleringsplanen.

– Vi opplevde at det var kvalitet i alle ledd og flinke folk. Vi fikk godt med informasjon og grovskisser fra arkitekten for hvordan det kunne bli, og valgte å be OBOS Block Watne Enebolig om å gi oss et tilbud.

– Vi følte oss trygge med OBOS Block Watne Enebolig. De er en del av OBOS Block Watne, som vi allerede kjente til, og som vi vet er en stor og seriøs aktør og en kvalitetsentreprenør.

– Ingen andre aktører kunne levere det samme som OBOS Block Watne Enebolig

Paret hadde allerede en del tanker for utforming og arkitektur, samt egenskaper inne i huset – blant annet ønsket de en egen etasje med servicefunksjoner for en eldre mor/bestemor som bor hos dem 6-7 måneder av året. De ønsket også et kinorom der hele familien kunne samles til hyggelige filmkvelder.

– Vi ga innspill til hva vi likte og ikke likte, og ut i fra dette kom teamet tilbake med forslag. Vi fikk presentert 3D-tegninger som visualiserte huset og fikk virkelig se og føle på designet, materialer og det endelige produktet – og vi kunne straks se at dette kom til å se bra ut, forteller Teejay.

– Det skal OBOS Block Watne Enebolig ha all ære for. Basert på det markedet vi kjenner, er det ingen som hadde klart å samle og visualisere ideene våre for huset på et så tidlig tidspunkt som de gjorde her. I tillegg ble vi hele veien fulgt opp av eksperter som kunne bekrefte at dette var gjennomførbart basert på reguleringsplanen for området.

Med OBOS Block Watne Enebolig skapes huset sammen med kunden i forprosjektet, der kunden sammen med teamet ser på tomten, behov og budsjett, og finner gode løsninger og muligheter, så vel som begrensninger, før det til slutt blir satt en totalpris for boligen og prosjektet.

Fasade av hageside på Fluks-bygg.

Eneboligen er på 400 kvadratmeter over tre plan med seks soverom, fem bad, en romslig stue kombinert med spisestue, et praktisk kjøkken med kjøkkenøy og flott utsikt, lydisolert mediarom, dobbel garasje med egen entré og vaskerom, en solrik takterrasse på hele 40 kvadratmeter og en utleiedel/hybel tilegnet bestemor.

Som en totalentreprenør startet prosessen for Srai-familien med grunnarbeid på tomten, der OBOS Block Watne Enebolig koordinerte alle underleverandører og arbeid.

– Siden vi skulle bygge kjeller var vi nødt til å sprenge bort en del fjell, som ikke var så gunstig midt i pandemien og med alle naboer på hjemmekontor. Men med gode fagfolk og en dyktig byggeleder ble alt godt tilrettelagt. Både vi og naboene ble hele veien informert om hva som skulle skje når, som sørget for at vi fikk gode relasjoner til naboene allerede i byggefasen, sier han.

– Jeg vil anbefale OBOS Block Watne Enebolig på det sterkeste

Ettersom Srai-familien bodde like i nærheten av den nye boligdrømmen, kunne de følge byggeprosjektet fra start til slutt og var ofte innom for å se fremgangen.

– Jeg tror vi har hatt både prosjektleder og byggeleder på «speed dial» gjennom prosessen, ler Teejay.

– Alle har likevel alltid vært tilgjengelig for oss og svart på spørsmål. Ved behov kunne vi sette opp et fysisk eller digitalt møte, også med arkitekten. Denne tilgjengeligheten og oppfølgingen ville vi nok ikke fått med et annet byggefirma, og det har en verdi – en viktig verdi.

Som en del av prosessen i OBOS Block Watne Enebolig blir også interiørvalgene tatt relativt tidlig i prosessen. Valgene blir tatt sammen med OBOS Block Watne Enebolig sin interiørdesigner og leverandørene – som representerer noen av de meste merkevarene på markedet. Dette er for å sikre en gjennomgående helhet i boligen, holde effektiviteten oppe i byggeprosessen og sørge for at budsjettene blir overholdt.

– Vi ble allerede i forprosjektet bedt om å ta aktive valg for både kjøkken, garderobe og hvitevarer. Vi fikk god hjelp av leverandørene til å finne og skissere opp løsninger som møtte behovene våre. Vi visste ikke at vi måtte ta stilling til dette så tidlig i prosessen, men jeg skjønner det godt og ser nå hvordan det har skapt en helhet i huset.

Hva er dere mest fornøyd med nå som huset er ferdig og dere har flyttet inn?
– Vi er fornøyd med alt. Det ble akkurat slik vi drømte om. Interiør og møbler kommer stadig på plass og vi gleder oss til uteområdet og terrassen er helt ferdig. Det er et kvalitetshus som vi er veldig glad i og stolte av, og vi hadde ikke klart å realisere det uten OBOS Block Watne Enebolig, sier han.

Foreldrenes soverom.
Eneboligen er på 400 kvadratmeter, og har hele seks soverom. På hovedsoverommet har Teejay og Jaspreet bygd inn en stor garderobe med skyvedører.
Barnerom.
Barnerommene i eneboligen er lysmalte og luftige, og har store vinduer som vender ut mot trær og grøntområder.
Bilde av barnerom.
I tillegg til sine egne soverom, kan døtrene Amber og Tara boltre seg i flere av de store oppholdsrommene.
Foreldrenes bad.
Eneboligen har hele fem bad som er flislagt i behagelige farger. Her fra foreldrenes bad.
Bilde av bad til barna.
Fargevalget går igjen på flere av baderommene. Her fra badet til barna i huset.

I tillegg til at bestemor nå endelig kan få sitt eget område når hun er på besøk hos familien, er det nok ett rom som vil bli ekstra populært i tiden fremover.

– Mediarommet, eller kinorommet, blir den store boltreplassen for hele familien. Der kan vi kose oss sammen med filmer. Her har vi også tatt i bruk alt av innovasjon og teknologi for å gjøre det så lydtett som mulig, så her vil det aldri være behov for å dempe seg. Barna gleder seg spesielt til å kunne feire bursdager her.

Familien har nå bodd i det nye huset i underkant av fire måneder og stortrives allerede.

– Det var helt fantastisk å flytte inn, og sette foten innenfor døren i et hus du har drømt om i mange år. Det er noen småting som gjenstår, men det har vi en god plan på, og det hele har vært en ekstremt givende prosess, sier Teejay.

På spørsmål om han kan anbefale OBOS Block Watne Enebolig til andre, er han ikke i tvil.

– Jeg vil anbefale OBOS Block Watne Enebolig på det sterkeste. Dette er folk som kan faget og som gjør alt for å forstå deg og dine ønsker, og oppfylle din boligdrøm. Gjennom hele prosessen har teamet vært tilpasningsdyktig og det er tydelig at det har vært med et mål for øye – å gi oss et hus som vi kan trives i og være stolte av, avslutter han.

Av: Chili Media

Snarveier

Ta kontakt med oss

Prosjektleder Line Wergeland. Foto.
Line Wergeland
Prosjektleder
92 22 71 13
line.wergeland@obos.no
Foto av Helena Hegstad Diamantis, arkitekt i OBOS Block Watne Eneboliger
Helena Hegstad Diamantis
Arkitekt
46 44 32 85
helena.diamantis@obos.no