Hopp til innhold
Fasade på enebolig bygget med OBOS Block Watne Fluks på Nærsnes

Forprosjektet steg for steg

Med forprosjektet gjør vi valgene i byggeprosessen enklere. Det handler om å gjøre gode prioriteringer tidlig nok, og unngå overraskelser og uforutsette kostnader underveis.

I forprosjektet skapes huset sammen med kunden – vi ser på tomten, behov og budsjett, og sammen finner vi gode løsninger og muligheter, så vel som begrensninger, og setter den totale prisen for boligen og prosjektet.

1
Et par som holder rundt hverandre og står ute blant høstløv og bare trær

Tomtebefaring

Allerede før du inviteres inn i forprosjektet har arkitekten vår og boligrådgiver vært på tomta din og kartlagt areal og terreng. De henter inn alt av dokumentasjon for tomta, som digitale kart, utnyttelsesgrad, adkomstrett, reguleringsplan og historikk.

Med dyktige fagpersoner på plass tidlig i prosessen kan vi sammen med deg som kunde ta gode valg som er innenfor de økonomiske rammer dine, og i tråd med mulighetene på tomta di, enten det er en skrå tomt, smal tomt eller flat tomt.

2

Avtale om forprosjekt

Par i møte med fagekspert fra Fluks OBOS Block Watne

Når arkitekten og boligrådgiveren har gjort nødvendige undersøkelser på tomta, og sett at boligbyggeprosjektet kan gjennomføres, inviteres du til å inngå en avtale om forprosjektet.

Dette er for at vi skal være trygge på at du forplikter deg til resten av prosjektet, som til sist gir deg en totalpris for boligbyggeprosjektet, en konkret tidsplan og hustegninger som er i henhold til reguleringsbestemmelsene på tomta. Alt du trenger for å iverksette boligdrømmen din.

3

Oppstartsmøte

OBOS Block Watne Fluks-arkitekt tegner skisser.

I første møte ser vi på plasseringen av huset og foreløpig størrelse basert på reguleringsplan på tomta. Arkitekten har på forhånd gjort en vurdering av hvilken grunnflate for boligen som er riktig for din tomt.

4

Skissemøte

BIlde av to hender som tegner og peker på en arkitekttegning av et hus og en husmodell i papp

På bakgrunn av grunnstrukturene som ligger til grunn for Enebolig-huset leder arkitekten deg gjennom skissefasen. I første møte ser vi på romløsninger og funksjonalitet. I andre møte ser vi på uttrykk og fasade. Vi ser også på uterommene, slik som trapper, garasje/carport, terrasse/balkong og takterrasse, i tillegg til utebod.

5

Interiørmøte

Dette er et moderne hus med store vinduer som gir godt med lys inn i boligen, og skaper nærhet til omgivelsene rundt.

Sammen med salgskonsulent vår veiledes du gjennom interiørvalgene, som skal samstemme med boligen din og den interiørstilen du ønsker. Vi gjør det lettere for deg å finne din stil og ta smarte valg. Sammen med våre utvalgte leverandører trygger vi at du får tidsriktige og gode produkter til huset ditt.

6

Prising

OBOS Block Watne Fluks er et konsept mellom ferdighus og arkitekttegnet hus. Ved å benytte det beste fra de to kategoriene, kan vi sammen med våre kunder skape unike, arkitekttegnede hus til en overkommelig pris.

Når alle skisser er endelige, presenterer vi en totalpris for prosjektet. Du inviteres inn til et tilbudsmøte, hvor boligrådgiver vil gå igjennom tilbudet. I tillegg får du en estimert tidsplan som tar hensyn til behandlingstid i kommunen, når dere kan starte byggeprosessen og når dere kan forvente å flytte inn.

Når du har fått presentert tilbudet, kan du forplikte deg til en kontrakt og gjennomføring av prosjektet med OBOS Block Watne Enebolig som totalleverandør.

Ofte stilte spørsmål

Erfaringsmessig tar det cirka tre måneder fra vi møtes på tomtebefaring til forprosjektet er gjennomført, og du kan skrive byggekontrakt med oss.

Forprosjektet koster 150 000 kroner.

Når du skal bygge bolig er det viktig å tenke på hva dine faktiske ønsker og behov er. Få en oversikt over budsjettet ditt tidlig i prosessen, slik at det blir enklere å ta stilling til hva du vil prioritere i den nye boligen din. Hvem skal bo der, hvordan skal boligen bidra til å gjøre hverdagen din enklere, og hvor mye fleksibilitet ønsker du med tanke på at behovene dine kan endre seg over tid?

Snarveier

Ta kontakt med oss

Prosjektleder Line Wergeland. Foto.
Line Wergeland
Prosjektleder
92 22 71 13
line.wergeland@obos.no
Foto av Helena Hegstad Diamantis, arkitekt i OBOS Block Watne Eneboliger
Helena Hegstad Diamantis
Arkitekt
46 44 32 85
helena.diamantis@obos.no