Velkommen på visning i Furumoen 8 B!

1 av 18

Furumoen 8B

Lekker moderne 3-roms selveierleilighet. Trappefri adkomst. Vestvendt terrasse på 10,5 kvm. Rolig beliggenhet

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: kr 5 599 320

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld + omkostninger.

Prisantydning: kr 5 450 000

Omkostninger: kr 149 320

Omkostninger er en engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 564

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Eiendomsforvaltning

 • Forsikring

  Sameiets eiendom er forsikret i Protector AS med polisenummer 1272019. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for inntektsåret 2021:
  Som primærbolig: kr 1 281 996,-
  Som sekundærbolig: kr 4 615 186,-

 • Eiendomsskatt

  Det er ingen eiendomsskatt på Furumoen 8B snr. 35 iht. Oslo kommunes eiendomsskatteliste.

  Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

 • Felleskostnader

  4 564,-
  Totale felleskostnader kr. 4.564,- pr md. per dags dato.
  Herav:
  Felleskostnader kr. 4.400,-
  Vår- og høstopprydding: kr. 164,-

 • Totale kostnader

  5 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  136 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 450 000,-))
  172,- (Pantattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  149 320,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 599 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lekker moderne 3-roms med gjennomgående god standard og god beliggenhet. Leiligheten har en meget god planløsning som består av:

  Romslig entré med speil skyvedørsgarderobe fra 2021 med god plass til yttertøy. Adkomst til praktisk innvendig bod på ca. 2 kvm.

  Delikat flislagt bad med gulvvarne. Badet ble modernisert i 2019 med nye overflater og innredninger iht. tilstandsrapporten. Badet består av servant med skuffer, speil overskap med integrert belysning, høyskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle.

  Stue og kjøkken i åpen løsning. Moderne kjøkkeninnredning fra 2019 med hvite glatte fronter og benkeplater i tre fra 2020/2021. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, vinskap, oppvaskmaskin og kombinert kjøl-/fryseskap. Kjøkkenventilator med kullfilter og komfyrvakt over induksjonstopp. Varmtvannstank på ca. 120 L med waterguard i kjøkkenbenk.

  Romslig stue med store vindusflater som gir gode lysforhold hele året. Det er meget god plass til både stort spisebord og sofagruppe med tilhørende tv-/mediemøbel.

  To soverom:
  Soverom 1: Stort hovedsoverom med skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng.
  Soverom 2: Praktisk rom som også kan benyttes som kontor.

  Adkomst fra stuen til vestvendt balkong på ca. 10.5 kvm med plass til utemøbler. Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på terrassen. Praktisk utvendig bod på ca. 2 kvm.

  Se ellers viktig informasjon i selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: https://vibbo.no/furumoen/om hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll som kan lastes ned på våre sider: https://nye.obos.no/. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

  Se sameiets hjemmeside: https://vibbo.no/furumoen/om for mer informasjon.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i grønne og fredelige omgivelser i et veletablert boligstrøk på Ljan, i bydel Nordstrand. Området består hovedsakelig av villa-/eneboliger samt noe blokkbebyggelse. Her har du gangavstand til offentlig kommunikasjon og dagligvarebutikk. Nærmeste dagligvareforretning er Joker Ljan som ligger ca. 290 meter unna. Alternativt ligger Rema 1000 Hauketo og Matkroken på Ljabru i nærheten.

  I tillegg finner du Sæterkrysset ca. 2,8 km unna. Her finner du Sæter Torg med stor Meny-butikk samt Rema 1000, flere kjente kaffe- og serveringssteder som kaffebrenneriet, W.B Samson, Joe & Juice og Egon. Er du glad i god mat finner du den kjente gourmetbutikken Jacobs, på Holtet (stengt pga. ombygging frem til høsten 2024).

  Fra boligen er det ca. 12 minutters kjøretur til Lambertseter kjøpesenter med 70 butikker et godt og variert servicetilbud. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med alt av byens fasiliteter og tilbud.

  God offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Ingiers vei og ligger kun ca. 400 meter unna. Herfra går buss nr 81, 81N og 660. Bussen bruker ca. 12 minutter til Bjørvika og ca. 20 minutter til Aker Brygge. Ljan togstasjon ligger også i ca. 7-8 minutters gange fra leiligheten og ekspresstoget bruker ca. 5 minutter til Oslo S. Se for øvrig www.ruter.no for reiseruter.

  Ca. 200 m til populære Ljan barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2 km til Nordseter ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Ønsker du mosjon og rekreasjon har du utmerkede turforhold både til fots og sykkel rett utenfor døren.

  Opparbeidede turstier tar deg til Hvervenbukta eller badestedet Katten på ti minutter. Fine turstier og lysløyper langs Ljanselva og Ljanskollen. Gangavstand til idrettsanlegg, fotballbaner og slalåmbakke på Sloreåsen. Det er videre et hundejorde like ved den ene fotballbanen; her kan de firbente løpe fritt også i båndtvangstiden. Leiligheten ligger nært Østmarka og store, kjente friområder ved Ekebergsletta og Brannfjell i bydelen. To store Sats treningssentre på Lambertseter. EVO treningssenter ligger på Sæter og Best Helse på Holtet.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Terrasse-/lavblokk over 2 etasjer oppført i 1976. Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste stabile masser/grunn. Drenering antas å være fra byggeår. Støpt betongsåle og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner og leilighetsskillende vegger i betong. Yttervegger i utfyllende trebindingsverk kledd utvendig med liggende trepanel. Utvendige fasader malt i 2008 i regi av sameiet. Etasjeskiller i betong. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takpapp/asfaltbelegg. Taket ble tekket om i 2005 i regi av sameiet. Adkomst til leiligheten via felles midtgang fra bakkeplan. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass datert 1975 (østvendt soverom og stue) og 2021 (vestvendt soverom). Hvit glatt brann- og lydklassifisert entredør (B30/35db). Original malt balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass datert 1975. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 10,5 m². Balkongdekke i betong belagt med trefliser e.l.

 • Areal

  Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 83 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG2 i Tilstandsrapport av takstmann Kim Edvard Johansen:

  TG2, Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Vinduer: Det er avvik: Vinduer fra byggeår har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Normal brukstid på 40 år er lagt til grunn for vurderingen.
  Utvendig > Dører - Balkongdør: Det er avvik: Balkongdøren har oppnådd forventet levetid. Normal brukstid på 30 år er lagt til grunn for vurderingen.
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt ca. 20 mm fall fra overkant gulv ved terskel til overkant gulv foran dusjkabinett og sluk.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Synlig originalt gulvbelegg e.l ved inspeksjon i sluk. Iht. Byggforsk detaljblad 700.300, er normal levetid
  for baderom 15-25 år.
  Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
  Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Det er manglende mekanisk/forsert avtrekk fra
  kjøkken. Ved forsert ventilasjon skal det tilføres luftmengder tilsvarende de som trekkes ut fra avtrekksvifte. Avtrekk fra kjøkken er løst iht. hva som er vanlig for denne typen bolig. Generelt: Løsningen fungerer, men det bemerkes at avtrekk/ventilasjonen er enklere enn de løsninger som anbefales i dag og det er av den grunn vanskeligere å ha tilfredstillende luftkvalitet eller muligheter for utskiftninger av luft. Ny forskrift tar utgangspunkt i dagens krav hva angår avtrekk fra kjøkken.
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er avvik: Varmtvannsbereder er innbygd og ikke tilgjengelig for kontroll. Ukjent eksakt volum og årstall,
  berederens type-/merkelapp ikke er synlig.

  Det er ingen bygningsdeler registrert med TG2, Avvik som kan kreve tiltak, eller TG3, Store eller alvorlige avvik innenfor boligens omsluttende vegger.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, induksjon platetopp, oppvaskmaskin, vinskap og kombinert kjøl-/fryseskap. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt for sameiet på 9.069 m2. Sameiets fellesareal er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m

 • Parkering

  Sameiet har 23 garasjeplasser; 21 plasser i fellesgarasjen i nr. 4 og to ved nr. 2 som leies ut etter søknad/venteliste. Leie for garasjeplass er p.t kr 500,- pr. mnd. Leien indeksreguleres årlig sammen med øvrig «husleie». I garasjeanlegget ved nr. 4 er det lademulighet for el-bil. Den enkeltes strømforbruk etterfaktureres. De som har garasjeplass, plikter å bruke denne. Ved Furumoen 2 er det utvendige parkeringsplasser med førstemann-til-mølla prinsippet. •Offenlig gateparkering med elbillading i umiddelbar nærhet. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området.

 • Sameiet

  Sameiet består av 45 seksjoner. Furumoen Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 980626210, og ligger i bydel Nordstrand i Oslo kommune.
  Gårds- og bruksnummer: 194 og 175

  Styrets arbeid:
  Styret har gjennomført brannvernkontroll og utbedret eventuelle mangler. I garasjen er det satt opp nytt brannvarslingsanlegg og hengt opp nye brannslukningsapparater. Reparasjon av asfalt i oppkjørsel. Styret har innledet informasjonsinnhenting for omlegging til led-belysning i garasjen samt for utebelysning. Jamfør rundskriv høsten 2022 at alle personlige eiendeler vil bli fjernet under vårdugnaden 2023.

  Rehabilitering og større vedlikehold i sameiet:
  2015 - 2015 Fasaderehabilitering
  2014 - 2014 Nytt brannvarsliingsanlegg

 • Dyrehold

  Husdyrhold er tillatt, forutsatt at dette ikke er til urimelig sjenanse eller ulempe for andre i sameiet. Se sameiets husordensregler som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest med tillatelse til tiltak om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel datert 25.06.2019
  Det foreligger ferdigattest for: Nybygg/bolig i Furumoen 8A-H. Datert: 10.11.1976.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Leiligheten er ombygget og bruksendret fra opprinnelig
  byggetegning. Opprinnelig ekstern bod i fellesareal er i dag innlemmet i leilighetens entré. Opprinnelig kott og hobbyrom er bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel og benyttes i dag som soverom 2 og del av stue. Soverom 2: Soverommet har ikke godkjent rømningsvindu. Vinduet er for lite og er montert mer enn 1,0 m over gulv. Åpningen i rømningsvinduet må være minst 0,6 m høy og 0,5 m bred. Høyde og bredde på åpningen i rømnningsvinduet skal til sammen utgjøre minst 1,5 m. Rømningsvindu som er mer enn 1 m over gulv, må gjøres tilgjengelig f.eks med et permanent og stabilt møbel e.l under. Iht. dagens regelverk skal det fra branncellen (leiligheten) være tilgang til to uavhengige
  rømningsveier eller direkte tilgang til sikkert sted. Utover dette må minst hvert annet rom for varig opphold ha rømningsvindu. Leiligheten har tre rømningsveier i oppholdsrom (entré/gang, stue og vestvendt soverom), og kravet til rømningsvei anses oppfylt iht. tilstandsrapporten.

 • Utleie

  Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Retten til utleie kan begrenses i sameiets vedtekter. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 90 dager jf eierseksjonslovens § 24 siste ledd om ikke sameiets vedtekter bestemmer noe annet.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  HEFTELSER:

  1917/912432-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  19.10.1917
  Bestemmelse om gjerde
  Bestemmelse om deleforbud
  Bestemmelse om benyttelse
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1943/6159-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
  07.08.1943
  ang redskapsbod
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1944/3602-1/105 Bestemmelse om gjerde
  05.05.1944
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1944/4217-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  27.05.1944
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1945/2118-1/105 Bestemmelse om veg
  06.04.1945
  Bestemmelse om kloakkledning
  Bestemmelse om gjerde
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1975/2924-1/105 Erklæring/avtale
  13.02.1975
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1976/8555-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  21.04.1976
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1977/14579-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
  01.07.1977
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1985/2720-3/105 Best. om adkomstrett
  15.01.1985
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 0301-194/175
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1998/75797-2/105 Erklæring/avtale
  23.12.1998
  Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  GRUNNDATA:
  1998/75797-1/105 Seksjonering
  23.12.1998
  opprettet seksjoner:
  snr: 35
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 87/3339
  Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.

  2019/1176234-1/200 Reseksjonering
  07.10.2019 21:00
  snr: 35
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 87/3339
  Endring av tilleggsdel og endring av fellesareal

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan lastes ned på Finn.no. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest og reguleringskart.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701230078

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det er ingen forkjøpsrett i sameiet og det kreves heller ingen styregodkjennelse av ny eier. Eierskifte skal meldes styret og/eller forretningsfører for registrering.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

  Lånetype: OBOS Banken, annuitetslån
  Saldo: kr 3.698.489,-
  Innfrielsesdato: 30.04.2035
  Rentesats: 7,15%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 96 410,77,-
  Kapitalkostnader: Ca. 999,-

  Lånetype: OBOS Banken, annuitetslån
  Saldo: kr 736.922,-
  Innfrielsesdato: 30.06.2051
  Rentesats: 7,15%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 19 210,91,-
  Kapitalkostnader: Ca. 132,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

  For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål