Felles lån til boligsameier

Mange banker har tradisjonelt vært skeptiske til å gi lån til boligsameier som ikke kan stille med pant i bygningsmassen. Likevel er det fullt mulig å få et slikt lån.

OBOS-banken kan bolig og har spesialkunnskap om boligselskaper. Derfor er banken trygge i sin risikovurdering når boligsameier søker om felles lån. OBOS-banken råder ofte sameier til å ta opp felles lån - selv om renten blir noe høyere som følge av at de ikke har felles bygningsmasse å stille som sikkerhet overfor banken.

OBOS-banken bistår styret med å finne riktig finansieringsløsning for kortsiktige og langsiktige lånebehov.

Fordeler med felles lån

Et felles lån gjør at beboerne har råd til å bli boende i boligen sin - også når det er tid for nødvendige løft og vedlikehold. Da finansieres nemlig lånet over felleskostnadene og den enkelte slipper å søke om private lån eller bruke oppsparte midler.

Dessuten vil et felles lån føles mer rettferdig. Da følger nemlig lånet boligen istedenfor personen. Kostnadene fordeles på dem som bor der over tid. Dekkes kostnadene derimot av private lån og midler, betaler den som tilfeldigvis bor der da rehabiliteringen blir utført. Et privat lån følger eieren hvis han eller hun selger boligen sin før lånet er nedbetalt.

Trenger du hjelp til å finne en leilighet som passer for deg? Eiendomsmeglerne i OBOS er lokaleksperter og kan hjelpe deg med å finne akkurat det du er på jakt etter!

9 grunner til å velge borettslag