Banner til OBOS Boligkonferanse 2023: Den delte byen.

OBOS Boligkonferanse 2023

Én uke etter valget møtes to av toppene i Høyre og Arbeiderpartiet til politisk duell i Operaen. Har de løsningen på boligkrisen og de økende forskjellene i Oslo?

Deltakerne på årets boligkonferanse

Oslo er en delt by og har alltid vært det. Og mye tyder på at ulikhetene øker. Hvordan løser vi dette? Hva sier politikerne nå? 

Bli med når Eirik Lae Solberg fra Høyre og Rina Mariann Hansen fra Arbeiderpartiet diskuterer to av de viktigste utfordringene i Oslo: Et boligmarked uten plass til alle. Og en by hvor forskjellene øker. Hvilke grep kan vi vente oss fra den nye politiske ledelsen i byen? Debatten avsluttes av kommentator Andreas Slettholm i Aftenposten

På boligkonferansen møter du også Marianne Marthinsen i Finans Norge. Hun er tidligere finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, og skal gi sin analyse av den økonomiske situasjonen. Hvor dyp er krisen vi står i, og kommer vi noen gang tilbake til der vi var?

Byutvikling og boligbygging står også på programmet. Direktør i Plan- og bygningsetaten, Siri Gauthun Kielland, skal snakke om utfordringene og mulighetene i en by som de neste tiårene skal gi plass til tusenvis av nye innbyggere. Hvor høy og tett skal byen bli, hvor skal den vokse, og hvordan skal vi sikre at den blir god å bo i for alle? Debatten om byutviklingen er til tider både høylydt og betent, og interessekonfliktene står i kø. Hva mener hun må til for å bedre samspillet mellom politikerne, utbyggerne og fagfolkene i etaten?

Boligbyggingen har stoppet opp og prisene er så høye at mange sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS etterlyser en aktiv politikk som sikrer boligforsyningen framover. Hva er hans forslag til løsning på krisen vi står i?

Siste post på programmet er en spesialutgave av Trygdekontoret med Thomas Seltzer, direkte fra scenen i Operaen. Han har med seg de engasjerte gjestene Marianne Borgen, Knut Schreiner og Daniel Kjørberg Siraj. De har garantert sterke meninger om Forskjells-Oslo og det skakkjørte boligmarkedet.

Konferansen avsluttes med lunsj klokken 13.00.

Dyktige folk på scenen