Alnastien er åpnet!

16. mai ble Alnastien offisielt åpnet av byråd Bård Folke Fredriksen og miljøminister Erik Solheim – og Oslo har fått et nytt, flott turområde!

Byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen og miljøminister Erik Solheim ved Alna.
(Foto: Nikolaj Blegvad))

Mandag 16. mai ble den siste delen av Alnastien offisielt åpnet av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Strekningen fra Svartdalsparken ved Enebakkveien i Kværnerdalen til Bryn er 1,8 km lang, og fra kl. 12 og et par timer fram denne mandagen var det invitert til innvielse med taler, vandring langs stien og informasjon om det innbydende turområdet.

Det var flere stopp underveis, og ved ankomsten til det grønne båndet ved broen midt på ruta var det lagt opp til takketaler for de mange aktørene i prosjektet samt den tradisjonen tro offisielle åpning med klipping av bånd. Men først fortalte Erik Solheim litt om de tankene som ligger til grunn for etableringen av turstien.

– Det skal bli like fint for folk i Groruddalen å gå langs Alnaelva som det er for folk på Grünerløkka å gå langs Akerselva, sa Solheim.

Han poengterte at det er viktig å vedlikeholde de grønne nærområdene, og at den mest sårbare naturen er der hvor folk bor. Og som Karsten Sølve Nilsen oppfordret til, skal denne glemte byelva, som ble lagt i rør på 70-tallet, igjen befris, så mest mulig av den – sidebekker inkludert – kommer fram igjen.

Da skiltet med påskriften ”ANLEGGSOMRÅDE – adgang forbudt” ble tatt ned og det grønne båndet klippet over, kunne vandringen gå til siste stopp, som var på Bryn, der Erik Solheim åpnet den nye parken bak Brynseng T-bane.

Etter den lærerike vandringen kunne deltakerne også nyte litt mat og drikke.

Se bildene: 


17.05.2011