Årets bygg

Lambertseter senter er kåret til Årets bygg 2010. – Et forbilde på god planlegging og profesjonell gjennomføring, mener Byggeindustriens jury.

Nye Lambertseter senterOBOS-bladet nr 7 2010
(Foto: Nyebilder.no)

– Dette er en utrolig hyggelig anerkjennelse å få, og et bevis på at vi har klart å skape noe verdifullt for dette området av Oslo, sier direktør Carl-Henrik Eriksen i OBOS Forretningsbygg.

I juryens :uttalelse heter det:
«Et byggeprosjekt med stor overføringsverdi, et forbilde på god planlegging og profesjonell gjennomføring. Byggherren har satt høye krav, og utfordret entreprenøren til å påta seg ansvar for energimål i tre år etter ferdigstillelse. Totalentreprenøren har spilt på en rekke gode ressurser for å få frem effektive og gode løsninger når det gjelder energi, miljø og brukervennlighet.

Juryen beskriver Lambertseter Senter som et hverdagsprosjekt. Prosjektet representerer djerv satsning på sosialt og kulturelt samlingssted, redusert handelslekkasje, redusert transport basert på kollektivløsninger, og et gjennomarbeidet grønt bygg. Dem trenger vi flere av i Norge. Prosjekter som vitaliserer en bydel, stimulerer handel og kultur, og skaper et trygt miljø for menneskene som bor og arbeider i området.»

Prisen ble delt ut på ByggeGallaen, i regi av magasinet Byggeindustrien.

De to andre nominerte prosjektene var: Geilo Kulturkyrkje og Marienlyst Skole (Drammen).

Se bildene fra senteret:

Korte fakta om Lambertseter senter

  • Bygget er utført i en totalentreprise av Skanska Norge AS.
  • Prosjektleder: Alf Olav Bjørtuft.
  • Byggherre: OBOS Forretningsbygg AS
  • Arkitekt: Hille Melbye Arkitekter AS
  • Byggesum: 475 millioner kroner eks mva.
  • Byggherreombud: Øyvind Moen AS
  • Besøk senterets hjemmeside – www.lambertsetersenter.no

24.03.2011