OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Boligprisene opp én prosent

Prisene på OBOS-boliger i Oslo-området var én prosent høyere i mai enn i april. – Fremover venter vi en kraftig prisøkning i Oslo-området, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Det totalrehabiliterte uterommet i Teisen Vest, Oslo

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 54 770 kroner for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området. Det er 1,0 prosent høyere enn i april og 12,0 prosent høyere enn i mai 2015. Hittil i år har prisene steget med 11,6 prosent i Oslo-området.

– Fremover venter vi en kraftig prisøkning i Oslo-området. Det er en grunnleggende ubalanse i boligmarkedet. I Oslo er det over 10.000 boliger i reguleringskø. Saksbehandlingstiden har økt til tross for ambisjon om det motsatte fra det nye byrådet. Vi venter spent på om de skal innfri løftene fra valgkampen, sier Daniel Kjørberg Siraj.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 48 858 kroner i mai. Dette er 0,9 prosent høyere enn i april og 10,4 prosent høyere enn i mai 2015.

I mai ble det foretatt 784 eierskifter, mot 873 boliger i samme periode i fjor for OBOS-tilknyttede boliger.