Domestica kjøper portefølje i Malmö av OBOS

SEBs eiendomsfond Domestica Holding AB (Domestica) har inngått en avtale med OBOS Forretningsbygg (OBOS) om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Hyreshem Malmö AB (HHM).

Hyreshem i  Malmö


HHM består av totalt åtte eiendommer i et etablert boligområde, Bunkeflostrand, i Malmö kommune. Porteføljen inneholder 788 utleieleiligheter. Totalt areal er ca. 52 000 kvm, hvorav ca. 97 prosent er bolig.

– Dette er Domesticas tredje investering. Eiendommene er alle under 10 år gamle og lokalisert i et spennende vekstområde sør i Malmö, og passer derfor godt med vår langsiktige investeringsstrategi, kommenterer Aneli Cilic, forvalter i Domestica.

Nils Morten Bøhler, direktør i OBOS Forretningsbygg uttaler at historien til OBOS sitt engasjement i Sverige går tilbake til begynnelsen av 2000-tallet, og alle eiendommene som nå selges har vi selv bygget. 

– Vi er sikre på at vi har funnet en ny god eier som vil ta godt vare på både eiendommene og leietakerne. OBOS har fortsatt et engasjement i Malmø-regionen for boligbygging, noe som vil bli videreført. Med salget får vi frigjort kapital og ressurser til å realisere nye prosjekter, sier han.

23.08.2013