Dro saga for Vangen

Flere hundre små og store turgåere fant veien til Vangen søndag 25. september for å markere gjenåpningen av den populære skistua i hjertet av Østmarka.

Det var konsernsjef Martin Mæland i OBOS som sammen med generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen fikk æren av «å klippe snora» for nye Vangen. Men denne gangen var saksen byttet ut med sag og snora meg en kjepp.
Det var konsernsjef Martin Mæland i OBOS som sammen med generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen fikk æren av «å klippe snora» for nye Vangen. Men denne gangen var saksen byttet ut med sag og snora meg en kjepp. Arash A. Nejad/nyebilder.no

Vangen har vært gjennom en omfattende renovering og blant annet fått nytt tak over hovedinngangen, ny terrasse og nye trapper, samt en grundig ansiktsløftning både ute og inne.

Økonomisk støtte fra OBOS

Renoveringen har kommet i stand blant annet takket være en økonomisk støtte på 1,5 millioner kroner fra OBOS.

– Om OBOS gjennom dette bidraget til renoveringen av Vangen kan være med på å gjøre marka tilgjengelig for enda flere, så blir vi veldig glade, sier Martin Mæland.

Bente Lier på sin side takker OBOS for et godt samarbeid gjennom mange år. – Det er også grunn til å berømme OBOS for sitt store samfunnsengasjement, sier Lier.

Bursdags- og åpningsfest

For å markere at første del av renoveringen nå er gjennomført og samtidig feire Vangens 50-årsdag, inviterte OBOS og Skiforeningen til gjenåpningsfest og svært mange markabrukere valgte å legge søndagsturen til Vangen i det fine høstværet. Der kunne de kose seg med gratis kanelboller, kaffe og is.

For barna ble det arrangert natursti med spørsmål om natur og dyr, ulike leker og aktiviteter og mulighet for å låne kano. De som ville hilse på alle dyra som bor på Vangen, kunne ta seg en tur i stallen.

Aktive markabrukere

– Vi går mye i Østmarka og er ofte innom Vangen, spesielt på skitur om vinteren. Vi bor på Bjørndal, så dette er på en måte «vår» stue i marka, forteller Lise-Lotte Haagensen som har tatt turen sammen med mannen Erik F. Haagensen og sønnen Henrik Olav.

– Jeg synes «nye» Vangen er blitt kjempeflott. Stua var blitt litt sliten og trengte absolutt en overhaling. Den er dessuten blitt mye mer brukervennlig, sier Erik F. Haagensen.

Også morfar, Terje Lund-Larssen, er med. Han er områdeleder for ØX, eller «Østmarka på kryss og tvers» som det også heter, og er ofte innom Vangen.

– Det bør også nevnes at betjeningen på Vangen er usedvanlig hyggelige, Roy og Frank gjør en kjempejobb her, sier Lund-Larssen.

25.09.2011