Endringer i OBOS-ledelsen

Det kommende skiftet av konsernsjef i OBOS fører til flere endringer i konsernledelsen. Fra 1. juli skal Arne Baumann lede divisjonen for boligutvikling og Nils Bøhler ta over divisjonen for næringseiendom.

Portrettfoto av Arne Baumann

Arne Baumann overtar ansvaret for boligdivisjonen fra påtroppende konsernsjef, nåværende visekonsernsjef, Daniel K. Siraj. Baumann får fra 1. juli tittelen konserndirektør for boligutvikling.

Kjent ansvarsområde

Denne rollen er ikke ukjent for Baumann. Han har jobbet i OBOS siden 2002 og ledet boligdivisjonen fra 2005 til 2011, før han i 2012 ble konserndirektør for næringseiendom og administrerende direktør for OBOS Forretningsbygg AS.

– Det blir spennende å komme tilbake til boligmiljøet igjen. Mye har skjedd de siste årene, og divisjonen jeg kommer tilbake til nå er en annen enn da jeg ledet den forrige gang. Jeg gleder meg til å ta fatt på utviklingen av hele boligporteføljen til OBOS i alle våre regioner, inkludert Fornebulandet og Block Watne i Norge og Sverige, og til å fortsette den gode utviklingen forgjengeren min har stått for, sier Baumann.

Konsernsjef Martin Mæland peker på Baumanns brede erfaring som svært viktig for valget.

– Arne Baumann kommer nå tilbake til en divisjon som, inkludert BWG, er to til tre ganger større enn den var da han gikk over til OBOS Forretningsbygg. Han har bred erfaring fra boligutvikling og eiendomsutvikling generelt og er derfor særs godt egnet til å lede boligdivisjonen til OBOS. Mange av våre prosjekter må karakteriseres som byutvikling. Da er det viktig at man behersker alt innen eiendomsutvikling. Det gjør Arne Baumann, sier Mæland.

Ny sjef for OBOS Forretningsbygg

Nils Morten BøhlerNils Bøhler overtar roret i divisjonen for næringseiendom etter Arne Baumann, og blir konserndirektør for næringseiendom og administrerende direktør for OBOS Forretningsbygg AS fra 1. juli. Bøhler hadde sin første arbeidsdag i OBOS i 1983 og har de siste årene vært direktør for hotell, kjøpesenter og utvikling i OBOS Forretningsbygg.

– Nils Bøhler har jobbet i OBOS i over 30 år. Han har lang erfaring og store kunnskaper om utvikling av næringseiendom og investeringer, og er svært velegnet til stillingen, sier Mæland.

– Jeg har hatt gleden av å følge utviklingen i OBOS Forretningsbygg i lang tid. Nå er selskapet en aktiv eiendomsutvikler og et av Norges største eiendomsselskap. Jeg kjenner medarbeiderne og vet at vi har et godt team som kan gjøre jobben videre. Således var dette en utfordring det var lett å takke ja til. Det blir ikke en mindre spennende reise framover enn det har vært til nå, sier Bøhler.

25.06.2015