Første spadetak er tatt på Rudshagen!

Liv Signe Navarsete har satt spaden i jorda for det første, store passivhusprosjektet i Oslo i oktober. Se filmen om prosjektet og møt de første kjøperne her. 

I oktober satte Kommunalminister Liv Signe Navarsete spaden i jorda.
I oktober satte Kommunalminister Liv Signe Navarsete spaden i jorda.

Boligene i Rudshagen borettslag er spesialkonstruerte for å bruke minimalt med energi til oppvarming, og er funksjonelle og smarte eneboliger med høy komfort.

– Vi mener alvor med energisparing, og nå går vi i gang med byggingen av deførste kommersielle passivhusene i Oslo. Dette er viktig for alle, sier arkitekt Hans Dahl i OBOS.

Her kan du se filmen om passivhusene - og møte de første kjøperne i Rudshagen! 

Trenger hjelp fra utbyggerne

–Jeg har et ønske at alle nye bygg allerede innen 2015 skal bygges som passivhus. Vi kommer også til å skjerpe kravene i forhold til at bygg skal bruke fornybar energi. Til dette trenger vi hjelp fra de store, viktige utbyggerne. Derfor er jeg glad for at OBOS og Mesterhus tar opp hansken og viser vei. Jeg håper dette er også til inspirasjon for andre, sa kommunalminister Liv Signe Navarsete da hun satte spaden i jorda for OBOS første passivhus-boligprosjekt i Oslo.

Strenge krav til håndverket

For å lykkes med å bygge et passivhus, stilles det strenge krav til det håndverksmessige arbeidet. Det var derfor ingen tilfeldighet at Liv Signe Navarsete tok spadetaket sammen med byggmester Erling Askautrud i tillegg til konsernsjef i OBOS Martin Mæland. 

Det er ferdighusprodusenten Mesterhus som bygger boligene for OBOS, og sju av boligene er allerede solgt.

Kjøperne er rollemodeller

Også kjøperne av boligene i Rudshagen hadde møtt opp for å være med på ministerens spadestikk.

–Dere som kjøper slike hus, er rollemodeller for andre. Jeg synes det er fantastisk bra at også boligkjøperne tar ansvar og flytter inn i slike hus. Her har man sjansen til å kjøpe en framtidsrettet bolig. Det var reklamen fra meg, sa kommunalministeren.

Boligene i Rudshagen borettslag er ventet å stå ferdige fra sommeren 2011

01.10.2010