Hopp til innhold

Første spadetak på ny bydel

Nå har byggingen startet i det populære boligprosjektet Frysjaparken. Her skal det etterhvert komme 900 boliger i et område hvor det til nå har vært kontor- og næringsbygg.

Publisert:
fredag 2. februar 2018

– Frysjaparken ligger i et område av byen som er attraktivt for en stor kjøpergruppe. Vi har tiltro til at boligmarkedet vil styrke seg i løpet av 2018 og setter i gang bygging av de første 79 boligene, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. I første byggetrinn er det allerede solgt 45 boliger i det som skal bli Oslos nyeste bydelssentrum.

Mellom Marka og byen

Frysjaparken blir et prosjekt som kombinerer det urbane med store grøntområder med nærhet både til Nordmarka og til kulturstien langs Akerselva. Området har tidligere rommet gammel industri og næringsbygg, men skal nå bli nytt bydelssentrum med 1500-2000 boliger. Det er de første 154 av 900 planlagte boliger i området som nå bygges. Overlevering blir i løpet av 2019 og 2020.    

– Det vil bli boliger, butikker, skoler, barnehage, ny infrastruktur og parkområder. Ferdig utbygget vil området huse 4000 mennesker. Vi gleder oss over å sette i gang, sier utviklingsdirektør i Stor-Oslo Eiendom, Arne Brovold. 

– Jeg vil rose samarbeidet mellom Stor-Oslo Eiendom og OBOS, samt tryggheten i å benytte en solid entreprenør som Veidekke, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Stor interesse

Leilighetene i Frysjaparken består av 2- til 5-roms leiligheter med en høyere takhøyde enn hva som er standard for byleiligheter. Beboerne vil i tillegg få tilgang til smørebod og sykkelverksted for å på best mulig måte utnytte seg av naturen langs idylliske Akerselva og Nordmarka.    

– Det har vært stor interesse for boligprosjektet og siden salgsstart i april har vi solgt over halvparten av boligene i første byggetrinn. Foreløpig er det ingen indikasjon på at interessen for prosjektet faller, sier Jenny Nicoline Olsen, prosjektselger i OBOS.

Les mer om Frysjaparken

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.