Full sal på OBOS Boligkonferanse 2012

OSLO: Årets boligkonferanse gikk av stabelen i Operaen Oslo tirsdag 28. august. Tema i år var boligkvalitet i de store byene.

MiljøvernministerBård Vegar Solhjell åpnet årets boligkonferanse.
MiljøvernministerBård Vegar Solhjell åpnet årets boligkonferanse. (Foto: Henrik Sørlie)

Tidlig planlegging, tett samarbeid mellom arkitekter og ingeniører og et variert tjenestetilbud rundt boligene, ble trukket fram som viktige premisser for en bærekraftig byutvikling på OBOS Boligkonferanse 2012.

Samtidig var flere av innleggsholderne enig om at nordmenn må tåle å bo ved siden av og oppå hverandre: Vi må bygge i høyden hvis de større byene skal takle den forventede befolkningsveksten i framtiden. Parken er den nye hagen.

– Vi må ikke spre oss utover, da endrer vi opp med at alle bare driver med pendling, sa Erling Dokk Holm i en av de avsluttende kommentarene i debatten under OBOS Boligkonferanse 2012.

Byutvikling fra flere vinkler

Innleggsholderne belyste bolig- og byutvikling fra flere vinkler: Hemmer eller fremmer alle krav og normer boligkvaliteten? Blir resultatet en kvadratmeterpris det er mulig for folk flest å betale?

God diskusjon

– Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Stor interesse fra publikum, og engasjerte innleggsholdere bidro til at vi fikk en god diskusjon om bolig- og byutvikling gjennom hele dagen, forteller kommunikasjonsdirektør i OBOS Åge Pettersen.

Også neste år

Det er allerede bestemt at det blir OBOS Boligkonferanse også i 2013.

– Hvor og når er ikke klart, sier Pettersen som minner om at det kan være lurt å være ute i god tid med påmeldingen. Årets konferanse var helt fullbooket, og vi opererte med ventelister, avslutter han.

29.08.2012