Grunnsteinen er lagt for Portalen

Fredag 22. mai la ordfører Ole Jacob Flæten i Skedsmo kommune ned grunnsteinen for prosjektet Portalen like ved Lillestrøm stasjon.

Direktør i OBOS Forretningsbygg, Arne Baumann og ordfører Ole Jacob Flæten i Skedsmo kommune med grunnsteinen.
Direktør i OBOS Forretningsbygg, Arne Baumann og ordfører Ole Jacob Flæten i Skedsmo kommune med grunnsteinen.

Den ti mål store tomta utvikles av OBOS og består av hotell, boliger, kontorer og forretninger.

– Portalen er et prosjekt hvor vi tar i bruk all kompetansen som finnes i OBOS på byutvikling, både boligkompetansen og den kompetansen vi har innenfor næringsbygg, sa direktør Arne Baumann i OBOS Forretningsbygg før ordføreren la ned grunnsteinen på tomta i Jernbanegata fredag formiddag.

Viktig for Lillestrøm

– Dette er et viktig prosjekt for byen vår – et viktig bidrag til det som er en av Norges mest attraktive byer, sa ordfører Ole Jacob Flæten og viste til at Lillestrøm er nominert som en av tre finalister til prisen Attraktiv by.

Midt i denne byen er nå Portalen i ferd med å reise seg. Dette er OBOS’ største prosjekt i Skedsmo kommune. Det består av 220 hotellrom, 144 boliger, 10 etasjer med kontorer og 3500 kvadratmeter med forretningslokaler.

Spennende byutviklingsprosjekt

At det skulle bli slik var ingen selvfølge. Den opprinnelige reguleringsplanen tilsa at det skulle bygges fire eller fem etasjer her, på det som kan sies å være den siste gjenværende sentrale byutviklingstomta på Lillestrøm.

– Denne tomta er den mest sentrale tomta på hele østlandsområdet, utenfor Oslo. Det er ti minutter til Karl Johan. Det er ti minutter til Gardermoen. Det måtte vi dra nytte av. Her måtte vi utnytte mer effektivt enn den gamle reguleringen tilsa, sa Flæten.

Han påpekte at det har vært en spennende og god, men også svært krevende prosess fram til denne merkedagen for Portalen.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har hatt med en seriøs utbygger som OBOS, som har forstått og vært med på denne byutviklingsprosessen, sa Flæten.


-------

Fakta om Portalen

OBOS utvikler hotell, boliger, kontorer og forretninger over totalt 50 000 kvadratmeter på en 10 mål stor tomt. Arkitekt er LPO og entreprenør er Veidekke.

Hotellet skal drives av Scandic og vil få 220 rom fordelt på 12 etasjer. I tillegg til overnatting, vil Scandic Portalen tilby 500 kvadratmeter møtefasiliteter. Hotellet overleveres til Scandic i 1. kvartal 2018.

Boligene blir 144 i tallet, fordelt på to blokker. Etter planen skal boligene stå ferdige i 4. kvartal 2017.

Kontorbygget blir på ti etasjer med 17 000 kvadratmeter kontorer. Allerede nå er det klart at 3M og BDO skal være leietakere.

Forretningslokalene blir på 3500 kvadratmeter. 

22.05.2015