Gull til Granstangen

OSLO: En helhetlig og gjennomarbeidet rehabilitering sikret Granstangen borettslag Rehabiliteringsprisen 2012.

De nye fasadene bidro til å sikre Granstangen borettslag årets rehabiliteringspris.
De nye fasadene bidro til å sikre Granstangen borettslag årets rehabiliteringspris.

Borettslaget i Groruddalen har vært gjennom en omfattende rehabilitering med etterisolering av fasader med teglforblending og plater.

Balkongene er betongrehabilitert og har fått nye plater, nytt rekkverk og nye dører. Alle leilighetene har fått nye og innglassede balkonger. Vinduene er skiftet ut og byggene har fått nye inngangspartier.

Skryt fra juryen

Granstangen får skryt av juryen for et meget godt gjennomarbeidet prosjekt, med en helhetlig og tydelig tanke bak. I juryens begrunnelse heter det blant annet:

”Et prosjekt av et slikt format er ikke tidligere gjennomført i dette området og forhåpentligvis vil det være til inspirasjon og motivasjon for andre lag, og således peke ut en positiv retning for hele området.”

Juryen har også latt seg begeistre av valg av farger og byggematerialer.
”Borettslaget har fått et stort visuelt løft, og fremstår nå som lyst, innbydende og moderne.

Sparer energi og penger

Rehabiliteringsprosjektet i Granstangen innebærer også en stor miljøgevinst. Beregninger viser at borettslaget kutter sitt energiforbruk med 700 000 kWh årlig. Ved en energipris på 1 krone per kWh betyr det en årlig besparelse for hver leilighet på cirka 2 300 kroner.

Arkitekter har vært Thams og Gaare Arkitektkontor AS, byggteknisk rådgiver har vært Rambøll Norge AS, prosjektleder har vært OBOS Prosjekt AS og entrepenør har vært S-Bygg AS.

Fakta om Rehabiliteringsprisen:

  • OBOS har delt ut prisen siden 1990, og er i dag åpen for kandidater fra alle deler av landet hvor OBOS er til stede.
  • Vinnerne får 150 000 kroner.
  • Juryen består av nøkkelpersoner innen byggebransjen og boligsektoren: tidligere varaordfører i Oslo, juryleder Kari Pahle, Jan-Gunnar Fjeldstad fra Byggeindustrien, Dag Christian Bjørnland fra Plan- og bygningsetaten og kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS. 

 

24.04.2012