Hopp til innholdet

Jonas (31) blir den første til å bo i en miljøbolig fra OBOS

Miljøboligen på Fornebu ble inngangen i boligmarkedet for Jonas Haug. Han tror miljøsertifiseringen vil øke verdien av boligen på sikt.

3. september 2019
Jonas Haug har kjøpt en 42 kvadratmeter stor leilighet på Oksenøya. Han sier det føles bra å skulle flytte inn i en miljøbolig.

Å skape et godt bomiljø og samtidig ta vare på miljøet, er viktig for OBOS. Derfor skal alle boliger som planlegges BREEAM-NOR-sertifiseres, og Oksenøya 3 på Fornebu er det første prosjektet med ambisjon om denne sertifiseringen.

Der har Jonas Haug (31) kjøpt en 42 kvadratmeter stor leilighet, og blir dermed én av de første til å bo i en miljøbolig av OBOS.

– Fornebu er det første stedet i Oslo jeg kunne tenke meg å bo. Jeg liker at det både er landlig og sentrumsnært, sier Haug, som opprinnelig er fra Fredrikstad.

– Miljøbolig er økonomisk

Han fikk øynene opp for området da han flyttet gründerbedriften sin til Oksenøya Bruk. Selv om han visste at trinn tre av Oksenøya-prosjektet skulle ha en større miljøsatsing, var ikke det avgjørende for valget av bolig. Likevel gir det en god følelse, mener han.

– At prosjektet jobber mot en sertifisering, er for det første bra for miljøet. Det er også økonomisk fordi boligen blir energieffektiv og har lavere driftsutgifter. Miljøsertifiseringen viser også at OBOS bygger fremtidsrettet, og med stadig høyere miljøkrav tror jeg det er bra for verdien av boligen senere. 

 

 

På Oksenøya er sjøen i umiddelbar nærhet. Siste salgstrinn står ferdig i november 2020.

Innsektshotell og sykkelverksted

BREEAM er en internasjonalt anerkjent metode å måle et byggs bærekraftige egenskaper på, og BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av den. For å bli sertifisert stilles det strenge miljøkrav innenfor kategoriene ledelse, helse og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi, samt forurensing.

Les også: Dette er BREEAM

– For Oksenøya 3 betyr det blant at vann- og energiforbruket overvåkes og rapporteres under hele byggeperioden, at det ikke finnes giftige kjemikalier i boligen og at det biologiske mangfoldet ivaretas med et større innsektshotell, sier prosjektselger Karianne Nagell Prytz i OBOS Fornebu AS, og fortsetter:

– Det vil også bli tilrettelagt for ladning av både biler og sykler, et felles sykkelverksted og egen plass til hjemmekontor for å redusere behovet for å pendle til jobb, sier hun.

Kort vei til sjøen

Oksenøya 3 skal stå klar til innflytting i november 2020. Etter å ha bodd i en seilbåt i flere år, er det noe Haug ser frem til.

– Selv om jeg liker å mekke og fikse ting, gleder jeg meg til å flytte inn i en nøkkelferdig leilighet. Heldigvis er det ikke langt til verken sjøen eller båtplassen, avslutter han.

 

Bilde: Morten Bendiksen.