Kåret til årets kultursponsor

Sponsor- og eventprisene ble delt onsdag og OBOS vant gull i kategorien Årets Kultursponsor.

God stemning på OBOS på Operataket
God stemning på OBOS på Operataket

OBOS ble tildelt prisen Årets Kultursponsor for systematisk og god jobbing med kultursponsing over tid. 430 000 OBOS-medlemmer får rabatter på kulturscener og festivaler over hele landet. 

- Vi mener det er vårt ansvar og også bidra til livet mellom husene, et godt sted å bo handler om mer enn selve boligen. Vi ønsker å bidra til gode oppvekstmiljøer og tilrettelegge for sterke sosiale møteplasser innen idrett og kultur, forteller sponsorrådgiver Hege Irene Asplund.   

Kultur for alle

Gjennom gunstige rabatter og egne arrangementer som OBOS på Operataket, OBOS på Fjellet og OBOS på Månen, gjør OBOS kultur tilgjengelig for flere og trekker nye kunder til nye arenaer. Som hovedsponsor bidro OBOS til at Marcus & Martinus spilte for 30 000 publikummere på nystartede Oslo Sommertid på Voldsløkka i fjor, og at mange tusen feirer Sankthans og går på julemarked på Folkemuseet hvert år.  

Prosjektet med desidert høyest kvadratmeterpris er OBOS gården på Folkemuseet som ble flyttet sten for sten til Bygdøy. Den er et nasjonalt kulturminne som viser boskikk og hjemidealer fra midten av 1800-tallet og frem til 2002. Det er viktig å ta vare på felles historie og kulturarv for fremtidige generasjoner.

Juryens begrunnelse 

- Årets Kultursponsor skaper unike opplevelser med en bred sponsorportefølje som rommer festivaler, kulturscener, kor, fritidsklubber og orkestre. God aktivering viser seg lønnsomt både for sponsoren, sponsorobjektene og publikum. Medlemsrabatt på kulturopplevelser øker interessen blant publikum.

I 2016 ble det solgt en kvart million billetter til sponsors egenproduserte arrangementer og en rekke andre kulturopplevelser. Overskuddet av salget går tilbake til kulturen i form av gratisbilletter til skoleklasser, og sponsing av instrumenter til korps. Sponsor ser viktigheten av et rikt kulturliv og har med dette blitt viktig for kulturen. Juryen er enig i at «En by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo!», og det er med glede de gratulerer OBOS som «Årets Kultursponsor».