Luftige svev på Ullevaal

Norge slo Finland 2-0, men for mange av de 50 unge fotballspillerne fra Indre Østland Fotballkrets var kanskje høydepunktet å kjøre zip-line over Ullevaal-matta.

karusellbilde: ullevaal 2
Thomas Bjørnflaten/nyebilder.no

Gjennom hele fotballsesongen inviterer OBOS og Norges Fotballforbund (NFF) ungdom fra ulike fotballkretser til en dag på landskamparenaen helt utenom det vanlige.

Til kampen Norge – Finland 29. mars var det ungdommer fra klubbene Kongsvinger, HamKam, Brumunddal, Raufoss og Elverum som var gjester. Med i følget var også daglig leder Bjørn Nybu og fagkonsulent Tom Henning Hovi fra Indre Østland Fotballkrets, KIL-spiller Fredrik Mani Pålerud samt ledere fra de ulike klubbene.

Ungdommene får full VIP-forpleining med mat og drikke, og gode tribuneplasser til kampen.

Omvisning og zip-line

De fikk også høre tidligere landslagsspiller Dan Eggen og Stabæk-spiller Cathrine Dekkerhus holde foredrag med fokus på egenutvikling og motivasjon.

I tillegg fikk ungdommene en omvisning på Ullevaal stadion ledet av tidligere landslagsspiller Jan Gunnar Solli, og ikke minst prøvesitte TV-studioet som blant annet brukes under sendingene til Eurosport, TVNorge og MAX.

For mange er nok likevel høydepunktet å kaste seg ut fra tribunetaket høyt over den grønne Ullevaal-matta kun hektet fast i en stål-wire, og fly over til den andre siden via en såkalt zip-line.

–  En flott gjeng

– Det var en veldig flott gjeng å ha på besøk, de er alle gode ambassadører for klubbene sine og for Indre Østland Fotballkrets, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS. Han håper ungdommene hadde like stor glede av dagen som arrangørene hadde. – Selve fotballkampen var kanskje ikke av de beste, men forhåpentligvis dro ungdommene hjem noen gode opplevelser og minner rikere, sier Thomas.

Dette er OBOS Drømmedag:

  • Arrangeres før hver landskamp på Ullevaal stadion
  • Ungdommer fra utvalgt fotballkrets er gjester
  • Samarbeid mellom OBOS og Norges Fotballforbund
  • Fokus på læring, egenutvikling og opplevelser
  • I 2015 var totalt 180 ungdommer fra Akershus, Oslo, Rogaland, Østfold og Hordaland med på «drømmedagen».