OBOS blir sponsor i Rosenborg Ballklub

OBOS og Rosenborg Ballklub inngår banebrytende samarbeidsavtale der kvinnelaget Trondheims-Ørn også vil dra nytte av avtalen.

karusellbilde: obosrosenborg001

Onsdag denne uken signerte OBOS og Rosenborg en samarbeidsavtale som gjør OBOS til en av Rosenborgs største partnere. Forhandlingsprosessen har pågått de siste ukene og fra første møte har det vært stor vilje fra partene om å få til enighet om en langsiktig avtale.

Synlighet og medlemsfordeler
Avtalen er på tre år, og innebærer blant annet at OBOS fra neste sesong vil bli svært synlige på Rosenborgs hjemmebane, Lerkendal. Samarbeidet vil også på sikt bety fordeler for OBOS-medlemmer i forbindelse med Rosenborgs hjemmekamper i Eliteserien.

OBOS, som er Norges største boligbyggelag og boligforvalter, er som Rosenborg eid av medlemmene, og er fra før involvert i fotballen gjennom OBOS-ligaen der OBOS er hovedsponsor. Tidligere i høst ble det også klart at OBOS går inn som generalpartner for Toppserien for kvinner.

Vil bli større i Trøndelag
I OBOS er man veldig godt fornøyd med å ha fått på plass en sponsoravtale med Rosenborg Ballklub.

– Rosenborg er trøndelagsregionens sterkeste varemerke, og vi har store forventninger til dette samarbeidet. OBOS har vært tilstede i Trøndelag en tid allerede, men vi ønsker nå å styrke vår posisjon i regionen og denne avtalen er et ledd i dette arbeidet. Vårt mål er å bli trøndernes foretrukne boligbyggelag, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, som også er fornøyd med at avtalen innebærer en kraftig styrking av kvinnefotballen i Trondheim gjennom et eget prosjekt mellom OBOS, Trondheims-Ørn og Rosenborg.

Satsing på kvinnefotball
Et av hovedpremissene fra OBOS’ side har nemlig vært å få Rosenborg mer involvert i utviklingen av kvinnefotballen i Norge. Dette har OBOS vært tydelige på og det har vært avgjørende for å få til en avtale. Rosenborg har de siste månedene internt diskutert hvordan klubben kan bidra mer inn mot damefotball, og har opplevd kravet fra OBOS som et positivt krav i denne prosessen.

Rosenborg er opptatt av hvordan norsk fotball kan bli bedre både på herre- og damesiden. OBOS og Rosenborg vil hvert år fremover bidra med 250.000 hver til Trondheims-Ørn. I tillegg skal Rosenborg bidra med inntil kr. 100.000 årlig i kompetanseoverføring.

– Kravet fra OBOS setter vi stor pris på, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg Ballklub.
- Vår involvering i damefotball kommer med denne avtalen inn på et tidligere tidspunkt enn det ellers ville gjort. OBOS pusher oss i riktig retning og vil bidra til å befeste Trondheim og Trøndelag som Norges fotballsentrum, fortsetter hun.

Glede i Trondheims Ørn
Styreleder Ragnar Slettestøl i Trondheims-Ørn setter stor pris på avtalen og det nye samarbeidet med Rosenborg og OBOS.

– Det gir oss mulighet til utvikling vi ellers ikke ville fått. Vi er svært spente og ser fram til et tettere samarbeid med RBK. Fotballen i Trøndelag står sterkt og damefotballen gis nå ytterligere muligheter vi ikke hadde sett for oss, sier Slettestøl.