Program

Banner til boligkonferansen 2015 obosno

Kl. 9.00    Kaffe og registrering

Kl. 9.30    Velkommen v/ konsernsjef i OBOS: Martin Mæland og konferansier Anne Lindmo 

Kl. 9.35
Martin Mæland, konsernsjef i OBOS, Fra plan – til handling og resultat!
Var ting bedre før? Hva kan vi lære av historien?

Kl. 9.50
Jan Tore Sanner, Kommunal- og moderniseringsminister: Flere boliger - NÅ!
Hvordan gjør vi det enklere, raskere og rimeligere å bygge?

Kl. 10.10
Jan Tore Sanner i samtale med Martin Mæland: Hvordan få til økt boligbygging som kan bidra til å dempe prispresset?

Kl. 10.20
Stian Berger Røsland (H), byrådsleder i Oslo vs. Raymond Johansen (Ap), Boligduell: Hvilket parti gjør Oslo til en god by å leve i?
Det er snart klart for lokalvalg og stemmene skal deles ut. Hva slags boligpolitikk får Oslos innbyggere om de stemmer Høyre, og hvilke endringer kan vi forvente om Arbeiderpartiet får flertall? Er det Høyre eller AP som sikrer liv mellom husene og boligbygging som monner?

Kl. 11.00    Kaffe

Kl. 11.20
Daniel Siraj, visekonsernsjef i OBOS: Valget 2015 sett fra et boligbyggerperspektiv

Kl. 11.40
Jonas Einarsson, initiativtaker til Oslo Cancer Cluster, Innovation Park: Fra tusj-streker til ferdig innovasjonspark!
Einarsson har fulgt ideen om å samle forskere og bedrifter innen kreftbehandling siden byggeplanene ble tegnet ut med tusj på overhead. Det er over 13 år siden. Han forteller om prosessen fra skisser og byggeplaner til OCCI-parken i dag står klar til bruk – klar til å skape nye og bedre former for kreftbehandling!

Kl. 12.15
Aslaug Tveit, Leder for Urban Sjøfront i Stavanger og koordinator for Oslo Havnepromenade: Om å aktivere et område før området er bygd.
Stavanger Øst er transformert fra å være en belastet bydel med tomme lokaler etter utflyttet industriell virksomhet, til å bli en urban, kreativ og levende bydel. Urban Sjøfront og Aslaug Tveit har en del av æren for det. Tveit forteller om en rekke prosjekter i området initiert av Urban Sjøfront for å utvikle dette transformasjonsområdet på en helhetlig måte.

Kl. 12.35    Lunsj

Kl. 13.25    Kunstnerisk innslag fra Den Norske Opera & Ballett

Kl. 13.35
Jens Kramer Mikkelsen, adm.dir i utviklingsselskapet By & Havn i København: Om å skape levende bydeler av internasjonal klasse.
By & Havn er selskapet som har ansvaret for utviklingen av store sentrale byutviklingsområder i København. Kramer Mikkelsen viser hvordan de har skapt levende bydeler av internasjonal klasse. Ørestad og Nordhavn er steder som er blitt attraktive boligområder, har mange arbeidsplasser og som også er spennende å besøke. Utbygging av infrastruktur og metro har stått sentralt i prosessen.
Jens Kramer Mikkelsen er også tidligere overborgmester i København.

Kl. 14.20
Mitt Fornebu: Fire deltakere har fem minutter hver på å presentere sitt Perfekte Fornebu. Deltakere er Camilla Røssaak fra Fornebulandet Vel, Samfunnsdebattant Erling Fossen, Aslaug Tveit fra Urban Sjøfront og Gro Sandkjær Hanssen fra NIBR. Kommentator er Thomas Thiis-Evensen og Daniel K. Siraj.

Kl. 15.00   Vel hjem og takk for i dag!

 

Martin MælandJan Tore SannerStian Berger RøslandRaymond JohansenDaniel SirajJonasEinarsonAslaug TveitJens Kramer MikkelsenHanssen_Gro_SandkjaerHanssen_Gro_SandkjaerCamilla Rossaak-01Camilla Rossaak-01tema byutvikling

obos-bladet 8 2010

erling fossen

margrethe geelmuyden

to aksjonister to syntema byutvikling

obos-bladet 8 2010

erling fossen

margrethe geelmuyden

to aksjonister to synOslo  20120508. Thomas Thiis-Evensen var tilstede på pressemøtet på Oscarshall tirsdag i forbindelse med lanseringen av boka "Kongens Hus".
Foto: Erlend Aas / NTB scanpixOslo  20120508. Thomas Thiis-Evensen var tilstede på pressemøtet på Oscarshall tirsdag i forbindelse med lanseringen av boka "Kongens Hus".
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

11.06.2015