Selv om Sandsliåsen ikke gikk av med seieren så er Jorunn Nerheim, prosjektdirektøren for OBOS i Stor-Bergen, stolt over å få hederlig omtale av juryen.
– I dette prosjektet har felles tun vært viktig for oss. Vi har lagt opp til åtte tun orientert rundt tomtens høydedrag for å gi en kombinasjon av sydøstvendte og nordvestvendte private uteplasser. Ved å la den høyeste delen av kollen stå ubebygd får beboerne et fellesareal med spesielt gode sol- og utsiktsforhold, sier Nerheim
Belønner økt kvalitet
Det var godt materialbruk og tilpasning til terrenget som sikret Sandsliåsen byggetrinn 1 hederlig omtale av juryen. I år var det derimot Barne- og ungdomssjukehuset til Haukeland Universitetssjukehus som tok den gjeve prisen.
Det er Maj Jøsok i Kari Nissen Brodtkorb Arkitekter som har tegnet Sandsliåsen for OBOS i Bergen. Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Stadsporten og EGD.
– Vi er utrolig fornøyd med hvordan Kari Nissen Brodtkorb Arkitekter og arkitekt Maj Jøsok har ivaretatt byggets plassering i forhold til områdets topografi og naturens egne høydepunkter. Det valget som også er blitt gjort med hensyn til materialer og farger mener vi skaper et helhetlig område tilrettelagt for beboerne. At også Bergen kommune har lagt merke til dette, er noe vi er veldig stolte av, sier Nerheim.
Samspill mellom innsiden og utsiden
Den årlige arkitekturprisen bidrar til å skape økt kvalitet til byen.
– Det er i samspillet mellom rom og omgivelser, mellom innside og utside at vi skaper arkitektur. Tomter er ulike. For hvert prosjekt forsøker vi å gripe «stedets ånd» og forsterke kvaliteter i omgivelsene, sier Maj Jøsok, Siv.ark. MNAL og partner i Kari Nissen Brodtkorb Arkitekter.
– Det overordnede målet med Sandsliåsen har vært å skape et vakkert anlegg som er tilpasset omgivelsene og som svarer på tomtens helt spesielle kvaliteter som er nærhet til natur og rekreasjon, med utsikt til vann og byfjell, legger hun til.
Prisen ble delt ut 24. november 2017 på kommunens byutviklings konferanse.