OBOS-passivhus fikk nyskapningspris

Årets Nyskapingspris gikk til Mesterhus-bedriften Håndverksbygg AS, som bygger OBOS-borettslaget Rudshagen.

Rudshagen borettslag bygges av Mesterhus-bedriften Håndsverksbygg for OBOS. Arkitekten er Spor Arkitekter AS.
Rudshagen borettslag bygges av Mesterhus-bedriften Håndsverksbygg for OBOS. Arkitekten er Spor Arkitekter AS.

Prisen deles ut av deles ut av Boligprodusentenes forening.

Rudshagen borettslag er under oppføring på Mortensrud sør i Oslo. OBOS er byggherre, og de 17 boligene var er innflyttingsklare til sommeren. 

EnergisnåleBoligene er spesielkonstruert for å bruke minimalt med energi til oppvarming gjennom tiltak som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og varmegjenvinning. 

– Myndighetene signaliserer at nye boliger i fremtiden skal holde passivhusnivå. Det er viktig at vi før forskriftene kommer har et godt grunnlag for å si hva som er de beste løsningene. Med Rudshagen har Håndverksbygg gjort en grundig jobb i utvikling og utprøving av nye, tekniske detaljløsninger og utførelsesprosesser, sier teknisk sjef Lars Myhre i Boligprodusentenes Forening.

Ny standard fra 2010

Regjeringen har sagt at passivhusstandard skal være gjeldene for alle nye boliger fra 2020. Men flere har tatt til orde for at standarden bør være på plass allerede fra 2015. 

– Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å sette i gang flere forbildeprosjekter av denne typen, sier Myhre i Boligprodusentenes Forening.

Plan- og bygningsetaten har også foreslått Rudshagen borettslag til Oslo bys arkitekturpris for 2011. 

25.05.2011