OBOS selger Basale

OBOS har solgt alle sine aksjer i OBOS Basale til det svenske selskapet Newsec Nordic Asset Management. Newsec og Basale vil slå seg sammen fra og med 1. januar 2017.

Logoen til Basale

– Trondheims-baserte Basale kan være stolte av å ha utviklet selskapet til det er i dag. Basale har vært en god investering for OBOS, og vi tror vi har vært en god og stabil eier for selskapet. Newsec har forvaltning av næringseiendom som sin kjernevirksomhet. Jeg er sikker på at de, sammen med alle de ansatte i Basale, er de rette til å ta selskapet videre, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Med dette gjør Newsec et strategisk grep for å befeste sin posisjon i det nordiske markedet for forvaltning av næringseiendom. For Basale gir det større muligheter til å vokse i nye retninger og investere ytterligere i sine medarbeidere og kunder.

I fremtiden vil Newsec levere forvaltningstjenester i Norge under navnet Newsec Basale, og Hilmar Auran vil bli administrerende direktør i det nye selskapet.

– Jeg er svært fornøyd med å bli en del av Newsec. For meg representerer de fremtidens eiendomsforvaltning, og vi ser frem til å få tilgang til deres kunnskaper og slutte oss til et lag av dedikerte medarbeidere med kunden i fokus, sier Hilmar Auran, administrerende direktør i Basale.

Newsec er i dag Nord-Europas ledende selskap innen eiendomsforvaltning. Inkludert Basale, vil Newsec ytterligere bekrefte sin posisjon som en komplett tjenesteleverandør innen rådgivning og forvaltning av eiendom, med ca. 1 000 medarbeidere og ca. 260 mrd. SEK under forvaltning.

30.11.2016