OBOS selger Gårdpass

OBOS selger Gårdpass til Vaktmesterkompaniet. – Salget vil gi OBOS og våre kunder enda bedre driftstjenester, sier konserndirektør for næringseiendom Nils M. Bøhler i OBOS.

karusellbilde: hammersborg-torg-obosno

Gårdpass leverer tjenester innen vintervedlikehold, feiing, grøntvedlikehold og containerutleie, og OBOS ervervet aksjene i selskapet i 2011.

– Målet med kjøpet var å utvide Gårdpass‘ kundegrunnlag gjennom OBOS-systemet, sier Bøhler.

En større leverandør
OBOS har i 2016 vurdert strategien med hensyn til driftstjenester og mener det vil være bedre å samle dette hos en større leverandør eksternt.

– Gårdpass alene er ikke store nok til å være konkurransedyktige og komplette med hensyn til leveranse av alle tjenester innen drift slik det er i dag, sier Bøhler.

Bra for de ansatte
Driftstjenester er viktig for OBOS og OBOS’ kunder, og Bøhler har store forventninger til at Vaktmesterkompaniet vil levere gode tjenester. Vaktmesterkompaniet vil i år omsette for anslagsvis 600 millioner kroner etter oppkjøpet og har cirka 200 ansatte.

– Vaktmesterkompaniet vil, sammen med Gårdpass, kunne tilby et komplett tjenestespekter med god kvalitet til OBOS og OBOS’ kunder. Vaktmesterkompaniet er en god industriell kjøper hvor Gårdpass’ ansatte og kunder vil få et enda bedre produkt enn tidligere. De ansatte vil gjennom overtakelsen bli godt ivaretatt i et større system som kjenner deres behov godt. Vaktmesterkompaniet har fokus på arbeidsmiljø og HMS-arbeide noe som er viktig for OBOS med hensyn til et videre samarbeid med selskapet, avslutter Bøhler.

Styrker Vaktmesterkompaniet
Vaktmesterkompaniet er en av Norges største leverandører av vedlikehold av utendørsarealer og har sin drift hovedsakelig i Oslo og omegn.

– Gårdpass er et selskap som passer godt inn i vår profil. Vi får tilgang til enda flere dyktige medarbeidere og mange av kundene vil få tilgang til flere tjenester. Gjennom kjøpet styrker vi synligheten og markedsposisjonen og tar et nytt steg i tråd med vår ambisiøse vekststrategi, sier administrerende direktør Bård Ljones Stenberg i Vaktmesterkompaniet.