OBOS selger seg ned i Veidekke ASA

OBOS frigjør 650 millioner kroner etter nedsalg i Veidekke ASA og skal fortsatt være langsiktig og strategisk eier.

karusellbilde: veidekke820

OBOS BBL har solgt syv millioner aksjer i Veidekke ASA, og frigjør dermed rundt 650 millioner kroner som følge av nedsalget. Eierskapet reduseres fra 23,01 til 17,78 prosent. OBOS er fortsatt den største aksjonæren, og ønsker å forbli det.

– Eierskapet i Veidekke er fortsatt langsiktig og strategisk, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.
Mæland vil fortsette som styreleder i Veidekke, også etter at han fratrer stillingen som konsernsjef i OBOS den 1. oktober i år.
Påtroppende konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj, legger til:

– OBOS har vært eier i Veidekke siden 1999, og skal fortsatt være det. Skifte av konsernsjef innebærer ingen endring i eierskapsstrategien. Imidlertid har kursutviklingen i aksjen vært meget god, og vi følte at tidspunktet var riktig for å vekte oss noe ned.

Arctic Securities har vært rådgiver for OBOS, og aksjene er solgt i en "bookbuilding"-prosess etter stengetid på Oslo Børs, tirsdag kveld.

– Vi er fornøyde med at flere eksisterende aksjonærer har økt sin eksponering i det vi mener er et solid selskap, sier Mæland, og fortsetter: – Det er også hyggelig at noen nye, langsiktige aksjonærer er kommet inn på eiersiden, både utenlandske og norske.

Alle aksjene ble solgt til kr. 93,50 pr. aksje. Sluttkurs tirsdag var kr. 97,50.

16.09.2015