OBOS på Operataket støttet Sykehusklovnene

I 2016 fikk Sykehusklovnene støtte fra OBOS på Operataket til forestillingen Miranda.

Foto viser tre sykehusklovner fra forestillingen Miranda
Fotograf: Ida Brekke

Sykehusklovnene gir publikum en sniktitt inn i både positive og vanskelige situasjoner på sykehusets barneavdelinger.   

En reise tilbake i tid

I forestillingen møter vi Miranda, en ung sykepleier som reiser tilbake til sin barndom der hun plutselig får et uventet besøk av to gamle sykehusklovner kalt Konrad Rekord og Hasse Bakke. De tre åpner døren inn til et univers hvor klovner, liv og død operer i tett samspill.

– Vi er i dag 40 spesialtrente klovner som er til stede på 15 sykehus i Norge. Vi har improviserte møter med barn i alderen 0-18 år, samt at vi tilkalles for å hjelpe barn gjennom ulike prosedyrer. Det er en meget sterk opplevelse vi har på sykehusene og er en opplevelse veldig mange aldri vil få innblikk i – heldigvis. Vårt mål med forestillingen er derfor å gi en smugtitt inn i det skjulte universet på sykehusene, forteller Eirik Skarbø, prosjektleder i Sykehusklovnene.

Sterke møter på scenen

Miranda er basert på et utdrag autentiske og sanne historier fra klovning på sykehusene gjennom 15 år. I rollen finner vi tre profesjonelle scenekunstnere med lang erfaring som sykehusklovner.

– Vi operer i et felt som krysser teaterkunsten med klovnefaget. Dette betyr at vi har en veldig fysisk forestilling som formidler mange sterke følelser. Tilbakemeldingen er derfor at forestillingen er enkel å forstå uavhengig av alder, sier han.

Fikk støtte fra OBOS på Operataket

Støtten Sykehusklovnene fikk fra OBOS på Operataket 2016 gikk til produksjon av jubileumsforestillingen, Miranda.  

– Siden vi egentlig ikke leverer forestillinger, var tanken at den kun skulle leve i jubileumsperioden, men vi har i etterkant hatt stor pågang fra forskjellige teatre og kulturhus. Vi må selvfølgelig prioritere arbeidet vårt på sykehusene, men noen lørdager gjennom 2017 har vi spilt forestillingen etter forespørsel, og du skal ikke se bort ifra at vi kommer til å gjøre det noen flere ganger fremover, sier Skarbø. ­–Takk skal dere ha for gave og oppmerksomhet, legger han til.