Hopp til innhold

OBOS tar boliger i innbytte

OBOS tilbyr nå å ta leiligheter i innbytte ved kjøp av en nybygget bolig. – Vi skal gjøre det tryggere å selge og kjøpe ny leilighet, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i OBOS.

Publisert:
mandag 16. januar 2023

Innbytteordningen tilbys ved kjøp av ny OBOS-leilighet i Oslo-området og andre sentrale strøk i Norge. Målet er å bidra til å fjerne usikkerhet ved kjøp og salg av bolig i et urolig marked. Når OBOS kjøper den gamle leiligheten til markedspris, vet selgeren akkurat hvor mye penger hen har til rådighet ved kjøp av en ny OBOS-bolig.

Hovedprinsippet ved boligbytte er at OBOS tar bruktboligen i innbytte som delinnbetaling ved kjøp av en ny. Leiligheten som tas i innbytte må ha lavere pris enn den nye boligen og den må ligge i et sentralt område.

Boliger i hele landet

Boligbytte gjelder i første omgang over 400 leiligheter i nyboligprosjekter rundt om i landet, de fleste av dem i Oslo-området. Ordningen gjelder både nye leiligheter som er innflyttingsklare og boliger i prosjekter som skal bygges snart eller er under bygging.

OBOS har ulike ordninger som skal bidra til at flere får mulighet til å kjøpe en ny leilighet. I tillegg til boligbytte tilbys også de boligsosiale løsningene OBOS Deleie og OBOS Bostart som senker terskelen til boligmarkedet.

Skal fjerne usikkerhet

Rentehopp, dyr strøm og generelt økte levekostnader gjør at mange som ønsker å kjøpe en ny bolig er usikre på hvor lett det blir å selge den gamle – og til hvilken pris. Det kan også være vanskelig å vite hvor lang tid det vil ta å få solgt.

– Det er helt naturlig at mange er usikre nå. I et turbulent boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen. Men det er nå slik at mange likevel ønsker – og trenger – et nytt sted å bo. Med boligbytte slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, og de vet akkurat hvor mye egenkapital de har til rådighet når de skal kjøpe en ny bolig fra oss, sier Ingunn Andersen Randa.

Hun mener det vil ta noe tid før boligmarkedet er stabilt igjen, men er ikke bekymret for utviklingen på litt sikt.

– Det er vanskelig å vite hvordan boligmarkedet vil utvikle seg i den spesielle situasjonen vi er i nå med høy rente, dyr strøm og generelt økte priser på det meste. Samtidig vet vi at mange vil bytte bolig også i usikre tider. Da er det viktig å bidra til å skape trygghet rundt en så stor og viktig beslutning som å selge og kjøpe ny bolig.   

I Oslo-området omfatter ordningen nye leiligheter blant annet på Vollebekk, Ulven og Fornebu. Boligbytte blir også tilgjengelig en rekke andre steder – som i Trondheim, Fredrikstad-området og på Hamar.

Aktuelt - relaterte artikler

OBOS-prisene opp i Oslo

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.