Hopp til innhold

OBOS tar boliger i innbytte

OBOS tilbyr nå å ta boliger i innbytte ved kjøp av ny bolig. Dermed er kjøperne garantert raskt salg. – Vi skal gjøre det trygt å selge og kjøpe bolig, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.

Publisert:
mandag 27. april 2020

Boligmodellen OBOS Boligbytte gjelder i første omgang over 400 leiligheter og småhus i nyboligprosjekter rundt om i landet. Det nye tilbudet retter seg mot kjøpere av utvalgte boliger i prosjekter som allerede er ute for salg. De fleste leilighetene i ordningen er i Oslo-området hvor presset i markedet er størst.    

Skal skape trygget  

Koronautbruddet påvirker også boligmarkedet, og har skapt usikkerhet for mange som ønsker å byte bolig. OBOS går ut med bytteordningen nå for å bidra til å skape trygghet og forutsigbarhet rundt kjøp og salg av bolig.

Mange ønsker seg – eller trenger - ny bolig, men er usikre på hvor lett det blir å selge den gamle. Det kan være vanskelig å vite hvor lang tid det vil ta å få solgt – og til hvilken pris.

– Det er helt naturlig at det vil være noe usikkerhet nå. I et svingende boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen. Men det er nå slik at mange likevel ønsker å kjøpe et nytt sted å bo. Nå slipper de å lure på om den gamle boligen blir solgt, og de vet akkurat hvor mye egenkapital de har til rådighet når de skal kjøpe en ny bolig fra oss, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Han mener det vil ta noe tid før boligmarkedet stabiliserer seg, men er ikke bekymret for utviklingen på litt sikt. Han forsikrer at det også i framtiden vil være trygt å kjøpe bolig av OBOS.

– Det er vanskelig å vite hvordan boligmarkedet vil utvikle seg i den helt spsielle situasjonen landet er i nå. Samtidig vet vi at mange vil bytte bolig også i litt usikre tider. Det er viktig å skape trygghet og forutsigbarhet rundt en så stor beslutning som å kjøpe bolig, sier siraj.   

Boliger i hele landet

I første omgang blir boligbytte tilbudt ved kjøp av boliger i prosjekter som er under bygging av OBOS og OBOS Block Watne. Det betyr at mange av boligene er klare for innflytting i løpet av kort tid.

I Oslo-området omfatter ordningen leiligheter i prosjekter på Vollebekk, Ulven, Fornebu og i Kværnerbyen.

Boligbytte vil også bli tilgjengelig en rekke steder rundt om i landet, blant annet i  Trondheim og Tønsberg-området. 

Aktuelt - relaterte artikler

Venter et fortsatt krevende marked

OBOS fikk et resultat per tredje kvartal på 1 485 millioner kroner, en økning på 366 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor.