OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk

Rekordhøy bruk av forkjøpsretten

Stadig flere OBOS-medlemmer i Oslo benytter seg av forkjøpsretten når de kjøper bolig. 42,9 prosent av alle bruktboligsalg i OBOS-tilknyttede borettslag tas nå på forkjøp.

Det totalrehabiliterte uterommet i Teisen Vest, Oslo. Klatreleke-stativ

– Dette er svært høyt og er et symptom på et presset boligmarked, hvor tilbudet ikke møter etterspørselen. Byens myndigheter og politikere må få opp farten slik at det kan bygges mer, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Må bygge mer

I hovedstaden er boligmarkedet brennhett, og ville budrunder som ender langt over takst har blitt hverdagskost. I en voksende by som Oslo er presset stort og behovet for flere boliger øker.

De siste årene har det vært en jevn økning i antall OBOS-boliger som selges med forkjøpsrett i Oslo. I 2014 ble 28,2 prosent solgt med forkjøp. Hittil i år er denne andelen oppe i 42,9 prosent.

Lang ansiennitet ikke så viktig som mange tror

I mars 2016 var kvadratmeterprisen i Oslo 11,9 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og man hører ofte om små leiligheter som går for svimlende summer. Allikevel er kjøperne av boligene som blir kjøpt på forkjøp medlemmer med relativt kort medlemskap.

Særlig når det gjelder toromsleilighetene er sjansene gode for å vinne en budrunde selv med relativt kort ansiennitet.

– I fjor solgte vi totalt 486 toromsleiligheter med forkjøpsrett i Oslo. I 49 av disse salgene hadde kjøperen under ett års ansiennitet. Hele én av fire leiligheter gikk til kjøpere med under fem års ansiennitet, forteller Mona Johansen, avdelingsleder for forkjøpsavdelingen i OBOS.