Rocka drømmedag i Operaen

Det ble både rock og barokk da Dyveke Hals og gutta i rockebandet Iffy Orbit fikk sin drømmedag i Operaen fredag 24. januar.

Bestemor Dyveke Hals og barnebarnet Kristoffer Robin i bandet Iffy Orbit fikk sin drømmedag i Den Norske Opera & Ballett fredag 24. januar.
Bestemor Dyveke Hals og barnebarnet Kristoffer Robin i bandet Iffy Orbit fikk sin drømmedag i Den Norske Opera & Ballett fredag 24. januar.

Hvert år gir OBOS og Den Norske Opera & Ballett OBOS-bladets lesere muligheten til å vinne en drømmedag i Operaen. 

I fjor var det et blandakor fra Fredrikstad som fikk oppfylt sin drømmedag. I år var det Dyveke Hals fra Bærum som gikk av med seieren.
Hun ønsket å ta med seg barnebarnet Kristoffer Robin, og bandet hans, Iffy Orbit, til Operaen for å utvide guttenes musikalske horisont og gi bandet inspirasjon fra andre musikkgenre.

Konsert på scene 2

Iffy Orbit er et Bærumsbasert indierockband som består av fem gutter i 17-18 årsalderen. I fjor ble bandet Ukas Urørt-artister i NRK P3. 

Drømmedagen startet med at bandet, hvor Kristoffer er vokalist, holdt konsert for venner og familie på Operaens Scene 2. Nesten 400 forventningsfulle og svært engasjerte publikummere møtte opp, og Iffy Orbit svarte med å holde en konsert som virkelig fikk salen til å koke.

Bandet ble introdusert av operasjef Tom Remlov som roset valget til drømmedags-vinneren.
– Bestemor har virkelig skjønt det! Nettopp denne osmosen mellom ulike kunstarter og musikkgenre er noe av det vi prøver å få til i Operaen, sa han.

Fra rokk til barokk

Etter konserten inntok bandmedlemmene og bestemor sine plasser ved Operaens hovedscene for å nyte en flott konsert med barokksolistene, før kvelden ble avsluttet med middag i en av Operaens VIP-lokaler.

– Dette ble en fantastisk dag, over all forventning! Tusen takk til OBOS og Operaen for at dere laget en så flott dag for oss. Dette er minner vi vil ha med oss for alltid, sier Dyveke Hals.

Takknemlig band

– Vi er svært takknemelige for å ha fått muligheten til å spille i Operaen. Det har vært både utfordrende og en glede. Vi har jobbet intenst i de to siste månedene for å forbedre oss. Det var også flott å se barokksolistene opptre, og maten var nydelig. Vi fikk en smakebit på hvordan det er å bli behandlet som et profesjonelt liveband, smiler Kristoffer Robin.

Operasjef Remlov håper at både bandets medlemmer og Iffy Orbits ungdommelige publikum fikk sansen for Operaen, og ønsker dem alle velkommen tilbake ved en senere anledning. 
 

(Foto: Christian Roth Christensen)

27.01.2014