Oppdatering pågår

Våre digitale bygningsarbeidere oppdaterer forkjøpsboligsidene. Vi beregner å være på lufta igjen cirka kl 13. Vi beklager ev. ulemper dette medfører.

Lukk
Hopp til innholdet

Skal bygge flere markabuer

Flere rastebuer og enklere og mer tilgjengelig turinformasjon er noen av nyhetene i den nye avtalen mellom OBOS og Skiforeningen.

Storebekkhytta i Krokskogen er blitt et populært turmål. Nå skal det bli flere markabuer. Foto: Olav Harlem

Med en ny skisesong rett rundt hjørnet, styrker OBOS og Skiforeningen samarbeidet om å tilrettelegge enda bedre for et aktivt friluftsliv året rundt.      

– Rastebuene er populære turmål. Vi er glade for å øke støtten til Skiforeningen slik at det kan etableres flere slike buer. I tillegg vil avtalen bidra til bedre og enklere informasjon om turmuligheter, traseer og føremeldinger, blant annet gjennom Skiforeningens digitale kanaler. Vi håper disse tiltakene vil gjøre det enklere for folk å komme seg ut på tur. OBOS er opptatt av gode bo- og oppvekstmiljøer, og fysisk aktivitet og nærhet til naturen er viktige faktorer i den sammenhengen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj og Erik Eide i Skiforeningen forsterker marka-samarbeidet. Foto: Magnus Nyløkken

Enkle turmål

Skiforeningens rastebuer har det til felles at de ligger i kortere avstand fra utfartssteder enn mange tradisjonelle marka-stuer.

– Vi har ønsket oss flere slike turmål som gjør det enklere å komme seg ut, og dette blir nå muliggjort gjennom den nye avtalen med OBOS, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Langvarig samarbeid

OBOS har vært en viktig samarbeidspartner for Skiforeningen i en årrekke.

− Vi er veldig glade for at samarbeidet nå både forlenges og styrkes. Vi ønsker at enda flere skal ha aktive liv ute hele året, og for å få til dette trenger vi gode samarbeidspartnere med på laget. Det er viktig for oss å samarbeide med de beste, og der er OBOS, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Skiforeningen har ansvaret for 2 200 kilometer skiløyper i Oslomarka, skilting for ski og sykkel, og står bak en rekke arrangementer, som Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag. Gjennom samarbeidsavtalen er OBOS-medlemmene sikret rabatt på flere av disse arrangementene.