Hopp til innholdet

Skal bygge flere markabuer

Flere rastebuer og enklere og mer tilgjengelig turinformasjon er noen av nyhetene i den nye avtalen mellom OBOS og Skiforeningen.

Storebekkhytta i Krokskogen er blitt et populært turmål. Nå skal det bli flere markabuer. Foto: Olav Harlem

Med en ny skisesong rett rundt hjørnet, styrker OBOS og Skiforeningen samarbeidet om å tilrettelegge enda bedre for et aktivt friluftsliv året rundt.      

– Rastebuene er populære turmål. Vi er glade for å øke støtten til Skiforeningen slik at det kan etableres flere slike buer. I tillegg vil avtalen bidra til bedre og enklere informasjon om turmuligheter, traseer og føremeldinger, blant annet gjennom Skiforeningens digitale kanaler. Vi håper disse tiltakene vil gjøre det enklere for folk å komme seg ut på tur. OBOS er opptatt av gode bo- og oppvekstmiljøer, og fysisk aktivitet og nærhet til naturen er viktige faktorer i den sammenhengen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj og Erik Eide i Skiforeningen forsterker marka-samarbeidet. Foto: Magnus Nyløkken

Enkle turmål

Skiforeningens rastebuer har det til felles at de ligger i kortere avstand fra utfartssteder enn mange tradisjonelle marka-stuer.

– Vi har ønsket oss flere slike turmål som gjør det enklere å komme seg ut, og dette blir nå muliggjort gjennom den nye avtalen med OBOS, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Langvarig samarbeid

OBOS har vært en viktig samarbeidspartner for Skiforeningen i en årrekke.

− Vi er veldig glade for at samarbeidet nå både forlenges og styrkes. Vi ønsker at enda flere skal ha aktive liv ute hele året, og for å få til dette trenger vi gode samarbeidspartnere med på laget. Det er viktig for oss å samarbeide med de beste, og der er OBOS, sier generalsekretær Erik Eide i Skiforeningen.

Skiforeningen har ansvaret for 2 200 kilometer skiløyper i Oslomarka, skilting for ski og sykkel, og står bak en rekke arrangementer, som Holmenkollmarsjen og Barnas Holmenkolldag. Gjennom samarbeidsavtalen er OBOS-medlemmene sikret rabatt på flere av disse arrangementene.