Sosialt i Kværnerbyen

Per Andersen på trombone i Planarbeidernes musikklag. Bildet er tatt under åpningen av bussholdeplassen i Smeltedigelen.
(Foto: Nikolaj Blegvad)

«Det skal mer til enn tak og vegger for at en bydel skal bli et godt nabolag,» skriver Tyra Tronstad på ikværnerbyen.no. Les blogginnlegget og se film fra Drum Explosion!

«Det har vært et interessant halvår i Kværnerbyen. Arbeidene med hallen har kommet godt i gang, byggingen av Dreieskiva-kvartalet har startet og de videre byggetrinnene i Kværnerbyen er under planlegging.

Men alle vet at en bydel ikke bygges av byggematerialer alene. Man skal jo leve, og det blir ikke gode nabolag uten at folk kommer sammen. Derfor er kulturprogrammet for Kværnerbyen så viktig.

Det høres selvfølgelig ut, men heller ikke kulturarrangementer oppstår av seg selv. Det står ildsjeler bak.

En av dem er OBOS-arkitekt Per Andersen, som har vært prosjektleder i OBOS i årevis. Han har ledet store prosjekter, som for eksempel utbyggingen av Sjølyststranda, og har jobbet med byutvikling og boligbygging i Oslo i hele sitt yrkesaktive liv. De siste årene har han brukt mye tid på å bidra til at det blir liv og røre i og mellom de husene han selv har vært med på å planlegge».

Under kan du se filmen fra Drum Explosion, der Per Andersen og samarbeidspartneren Inge Norum trommet sammen et femtitalls frivillige til å bli med på et skikkelig trommestunt ved Kværnerdammen:

(Filmskaper: Martin Sofiedal)

13.07.2011