Hopp til innholdet

Sykehusklovnene: Verdens beste reseptfrie medisin

Sykehusklovnene besøker barn og ungdom som i sin hverdag må forholde seg til en sykehusverden. Med støtte fra OBOS gir tilbake kunne de kjøpe nye kostymer.

Foto og video: Sykehusklovnene™

Hver dag bidrar sykehusklovnene med noe viktig for barn på sykehus; de kan tenne en livsgnist, øke selvtillit og hente frem barnets friske krefter. Mange av barna og ungdommene som må tilbringe mye tid på sykehus, opplever et møte med sykehusklovnene som en etterlengtet pustepause mellom behandlingen de må gjennom.

Med midler støttet fra OBOS gir tilbake kunne Sykehusklovnene kjøpe inn flere kostymer, som gir barna glede på sykehusene rundt om i landet.

- Tusen takk til OBOS for midlene til nye kostymer til Sykehusklovnene, sier Marianne Hardeng Aaberg, koordinator og prosjektleder i Sykehusklovnene.

Sykehusklovnen "Yep" i sitt nye kostyme. Foto: Sykehusklovnene TM

Et spesielt møte

I 2017 hadde sykehusklovnene over 18 500 møter med barn innlagt på sykehus. 40 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen, alle profesjonelle skuespillere, trent for arbeid med barn på sykehus. Sykehusklovnene besøker barn mellom 0-18 år. Og for de fleste barna er dette et flott tilskudd som skaper litt glede på sykehusoppholdet.

Sykehusklovnene gjennom tiden

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon/forening med administrasjon i Oslo. I 2000 startet Siv Øvsthus Helseklovnene og introduserte sykehusklovning på Haukeland sykehus. Derfra ble ideen videreført til flere sykehus rundt om i landet, og i dag finnes sykehusklovneneorganisasjoner i mer enn 50 land rundt om i verden. I 2014 ble all sykehusklovning for barn i Norge samlet under organisasjonen Sykehusklovnene.  

Les mer om Sykehusklovnene(Lenke ut)

 

Den andre sykehusklovnen som kunne vise frem sitt nye kostyme heter "Cirka sånn omtrent". Foto: Sykehusklovnene TM