Hopp til innholdet

Tar du sjansen på et liv uten innboforsikring?

Vil glemmer ofte hvor mye vi eier, og at vi etter hvert eier stadig mer. Sjekk at du har den forsikringen du trenger!

Som OBOS-medlem får du Trygs beste innboforsikring til medlemspris. Forebyggelsesekspert Øyvind Setnes i Tryg Forsikring gir deg rådene du trenger på veien: 

Når vi skal prøve å regne verdien av innboet vårt, summerer vi gjerne bare de store og mest verdifulle tingene. Vi glemmer at vi eier så mye mer. Å regne på verdien av alt du eier, kan være en svært omfattende jobb. Men det finnes heldigvis kalkulatorer på nett som kan hjelpe deg med å beregne. På tryg.no/innbokalkulator(Lenke ut) kan du gjøre en enkel beregning av verdiene du har hjemme. Kalkulatoren er basert på beregninger fra Finans Norge.

Sjekk hva du eier!

Når vi blir eldre eller familien blir utvidet med flere medlemmer, øker normalt sett verdien av det vi har hjemme. Begynner vi å summere verdien av ting og utstyr som tilhører barna, blir det fort et titalls tusen kroner. Barnevogn, sykler, ski, ipader, klær, sko og leker koster mye – bare for å nevne noe.

Det er derfor viktig å sjekke hva innboforsikringen din dekker med jevne mellomrom og oppgradere den om nødvending. Skulle uhellet være ute, er det mildt sagt kjedelig å oppdage at du ikke har endret innboforsikringen siden du flyttet inn i din første hybel, når du nå har verdier for over en million.

Forsikring mot uflaks?

Nesten 40 prosent av alle innboskader som ble erstattet av forsikringsselskapene i 2017, var såkalte «uflaksskader». Dette kan for eksempel være TVen som gikk i gulvet under ommøblering av stuen, colaen som ble veltet over Mac-en eller mobiltelefonen som fant veien inn i vaskemaskinen sammen med sengetøyet. Ikke alle innboforsikringer dekker «uflaksskader».

Har man gått inn på en billig avtale med et forsikringsselskap, kan det være smart å sjekke at forsikringen dekker den typer skader som de fleste må forholde seg til en eller annen gang i livet.

Tips for forebygging

Noen ting kan du enkelt gjøre for å unngå vanlige innboskader:

Dra ut kontakter
Overspenning kan skade alt som står tilkoblet i en stikkontakt. Du bør derfor dra ut alt av elektronikk som kan skades når lyn- og tordenvær er på vei.

Ikke lad mobilen om natten
Brann i mobilladeren skjer oftere enn mange tror. Bruk original lader. 

Sjekk tørketrommelen!
Tette lofilter og høy temperatur gjør at tørketrommelen kommer høyt oppe på brannstatistikken. Sørg derfor for å holde trommelen ren, og bruk den kun når du er hjemme og på dagtid.

Lås sykkelen!
Med noen enkle grep kan du også gjøre det vanskelig for sykkeltyven:

  • Velg en god sykkellås og bruk gjerne to stykker.
  • Lås sykkelramme og bakhjul til et sykkelstativ eller en solid stolpe.
  • Ikke la sykkelen stå ute om natten.
  • Parker sykkelen på godt synlige steder der mange mennesker ferdes.
  • Ta med deg setet eller andre løse deler.
  • Registrer sykkelen i Falck sykkelregister.
  • Ved spesielt dyre sykler bør du vurdere egen sykkelforsikring.

Som medlem i OBOS får du Trygs beste innboforsikring til medlemspris. Les om alle dine fordeler i Tryg på tryg.no/obos.(Lenke ut)