Vanskelig å kjøpe bolig for én

Høye boligpriser, lav låneevne og et lavt antall små boliger gjør det vanskelig for aleneboeren å komme seg inn på boligmarkedet i de store byene i Norge. Det viser OBOS' siste fakta- og analyserapport.

Analytiker i OBOS, Sissel Monsvold.
Analytiker i OBOS, Sissel Monsvold. (Foto: Arash A. Nejad/Nyebilder.no)

Hver utgave av OBOS' fakta- og analyserapport tar opp et nytt tema og gir grundige analyser av dette. 

– Rapporten retter denne gangen søkelyset på konsekvensene sterk prisvekst på boliger kan ha for husholdningene med lavest inntekt, som aleneboere og enslige forsørgere, forteller analytiker Sissel Monsvold i OBOS.

Rapporten bygger på tall fra Statistisk sentralbyrå, Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) og Norges Bank, og tar denne gangen for seg storbyene OBOS driver virksomhet i: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. 

Visste du at:

  • husholdninger i Oslo bestående av én person bruker nesten 40 prosent av inntekten etter skatt på å bo?
  • 44 prosent av husholdningene i Bergen består av én person?
  • det er om lag 1,5 aleneboere per 1- og 2-romsleilighet i Trondheim?
  • nesten 40 prosent av husholdningene i Stavanger ville hatt vansker med å kjøpe en leilighet på rundt 25 kvadratmeter i Stavanger, dersom de skulle etablert seg for første gang i dag? 

Dette og mye mer kan du lese om i OBOS' fakta- og analyserapport!

Om OBOS' fakta- og analyserapport

I hver utgave av OBOS' fakta- og analyserapport tar vi opp et nytt tema og gir grundige analyser av dette. I tillegg omfatter rapporten fakta og analyser av tilstanden i norsk økonomi, aktiviteten i boligmarkedet og utviklingen i boligprisene samt at den gir en kort oversikt over boligpolitiske nyheter fra regjeringen.

19.10.2011