Obos.no er på flyttefot

Obos.no er på flyttefot

Fra mandag 5. oktober og fram til fredag 9. oktober er obos.no på flyttefot. Nettsidene våre kan derfor være litt ustabile, men vi er på saken. Vi håper dette ikke skaper noe trøbbel for deg – og at du liker de nye nettsidene våre!

Lukk

Vanskelig å kjøpe bolig for én

Høye boligpriser, lav låneevne og et lavt antall små boliger gjør det vanskelig for aleneboeren å komme seg inn på boligmarkedet i de store byene i Norge. Det viser OBOS' siste fakta- og analyserapport.

Analytiker i OBOS, Sissel Monsvold.
Analytiker i OBOS, Sissel Monsvold. (Foto: Arash A. Nejad/Nyebilder.no)

Hver utgave av OBOS' fakta- og analyserapport tar opp et nytt tema og gir grundige analyser av dette. 

– Rapporten retter denne gangen søkelyset på konsekvensene sterk prisvekst på boliger kan ha for husholdningene med lavest inntekt, som aleneboere og enslige forsørgere, forteller analytiker Sissel Monsvold i OBOS.

Rapporten bygger på tall fra Statistisk sentralbyrå, Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) og Norges Bank, og tar denne gangen for seg storbyene OBOS driver virksomhet i: Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. 

Visste du at:

  • husholdninger i Oslo bestående av én person bruker nesten 40 prosent av inntekten etter skatt på å bo?
  • 44 prosent av husholdningene i Bergen består av én person?
  • det er om lag 1,5 aleneboere per 1- og 2-romsleilighet i Trondheim?
  • nesten 40 prosent av husholdningene i Stavanger ville hatt vansker med å kjøpe en leilighet på rundt 25 kvadratmeter i Stavanger, dersom de skulle etablert seg for første gang i dag? 

Dette og mye mer kan du lese om i OBOS' fakta- og analyserapport!

Om OBOS' fakta- og analyserapport

I hver utgave av OBOS' fakta- og analyserapport tar vi opp et nytt tema og gir grundige analyser av dette. I tillegg omfatter rapporten fakta og analyser av tilstanden i norsk økonomi, aktiviteten i boligmarkedet og utviklingen i boligprisene samt at den gir en kort oversikt over boligpolitiske nyheter fra regjeringen.

19.10.2011