Vant ny start på nett!

Det var Skjønhaug borettslag som stakk av med seieren i årets utgave av OBOS' Nettpris.

Styret og redaksjonen i Skjønhaug borettslag gleder seg til å komme i gang med egne nettsider. – Det blir kjempegøy nå som vi får så god hjelp, smiler de.
Styret og redaksjonen i Skjønhaug borettslag gleder seg til å komme i gang med egne nettsider. – Det blir kjempegøy nå som vi får så god hjelp, smiler de. (Foto: Arash A. Nejad/Nyebilder.no)

Prisen ble delt ut på OBOS´ generalforsamling mandag 11. april. Borettslaget på Lindebergåsen ønsket hjelp til å ta skrittet fra papir til web, og takket være mange gode ideer, og stort pågangsmot gikk de helt til topps i konkurrasen.

– Dette er kjempegøy! Jeg har veldig lyst til å komme i gang så snart som mulig, sier redaksjonsmedlem Frank Skaren, som sammen med Ann-Kristin Torgersen, sendte inn påmeldingen på vegne av de 313 leiligheten i Skjønhaug borettslag.

Ny vri

I ni år har OBOS kåret den beste borettslagssiden, men i år fikk konkurransen en ny vri.

– Vi ønsket å premiere det beste utviklingsprosjektet på nett, og hjelpe boligselskaper som gjerne vil og som har gode ideer om nettkommunikasjon, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Juryen la vekt på Skjønhaugs store informasjonsbehov og pågående generasjonsskifte, samt søknadens kreative innspill til innhold og faste spalter. Styret har i flere tiår gitt ut tidskriftet Skjønnskriften, men nå er tiden inne for et liv også på nett.

Kjappere

– Hos oss har vi en god blanding av eldre, unge, og mennesker fra ulike kulturer. Dette stiller høye krav til oss som skal informere. Mange nyinnflyttere er unge og forventer lett tilgjengelig informasjon på nett. I tillegg vil nettsiden være nyttig for andre, for eksempel potensielle kjøpere, sier Skaren.

Han mener det vil være en stor fordel å kunne publisere informasjon fortløpende, i stedet for å vente opptil åtte uker før avisen er ferdig trykk.

– Vi driver blant annet og pusser opp fasadene, og det er mange ting beboerne lurer på, forteller Skaren. Borettslaget har prøvd å komme seg på nett tidligere, men ikke funnet noen løsning som passer dem.

Står klare

Bak nettønsket står en idérik og entusiastisk redaksjon som ønsker å lære mer om web.

– Nå gleder vi oss til å gå på kurs og lære mer om herborvi.no-løsningen og hvordan man lager gode hjemmesider. Herborvi.no virker enkel å lære og vil sikre flere administratorer for oppdatering av siden, sier de.

I tillegg til ett års gratis abonnement på Herborvi.no og kurs i oppstart, publisering og skriving for nett, får Skjønhaug 10 000 kroner i stipend.

– Det står mange ting på ønskelista, blant annet fotokamera, datamaskin og nødvendig programvare. Alternativt kunne vi trengt noen nye stoler og bord samt bedre belysning i redaksjonslokalet vårt, sier han.

12.04.2011