Verdensmesterskap i minihopp

500 barn vil sette utfor Holmenkollbakken i Minikollen søndag, et uoffisielt verdensmesterskap i minihopp arrangert av OBOS.

Hopper i Holmenkollen
Hopper i Holmenkollen Foto: Kim Reksten Grønneberg

Holmenkollsøndagen er for mange synonymt med familieopplevelser og store idrettsøyeblikk. Barn i alle aldre lar seg begeistre og imponere av modige skihoppere som setter utfor hoppkanten.

– I år vil vi i OBOS gi også barna en forsmak på hva et litt annerledes hopprenn kan gi av idrettsglede, sier Hege Asplund i OBOS.

Miniversjon av Holmenkollbakken 

Fire tonn med is gjenskapes nå til en miniversjon av Holmenkollen, en passende hyllest til Norges mest besøkte turistattraksjon og verdens mest kjente hoppbakke. Retro-leketøyet skihopperen hentes frem fra nostalgien og aerodynamikk-ekspert Nima Shahinian lager en 2018-versjon som skal sette bakkerekord etter bakkerekord i Minikollen.

– Hoppmannen er vel det leketøyet flest i min generasjon husker fra barndommen, så det er utrolig kult å lage en ekstremversjon som er skapt for å fly langt, sier Shahinian, som også er kjent for å stå bak prosjektet med verdens raskeste rattkjelke.

500 barn kan delta  

Under Holmenkollsøndagen inviterer OBOS barn (5-12 år) til å sette hver sin hoppmann utfor bakken, som til tross for at den er i miniatyr fortsatt vil oppleves som stor for de aller minste med sine 8 meter fra hopptårnet til unnarennet. 

Isskulptørene som står bak Norges første Holmenkollen-replika i is, Elisabeth Kristensen og Thomas Orderud, har vunnet mange priser i internasjonale konkurranser, og gleder seg til Holmenkollsøndagen. 

– Dette er ekte naturis som har blitt høstet fra Hemnessjøen i Trøgstad, og tre mann har jobbet i over en uke med å gjenskape en så nøyaktig kopi som mulig av det ikoniske nasjonalsymbolet. Sporet er laget av verdens eneste robotarm som er satt opp til å jobbe permanent med is. Vi gleder oss til å se den bli tatt i bruk av store og små!

OBOS-medlemmer får 25 % rabatt på billettene til Skifest