Visste du at OBOS har stor boligvirksomhet i Sverige?

40 prosent av det totale boligsalget i OBOS-konsernet hittil i år er solgt i nabolandet. Her kan du se en film som viser hvordan et modulhus settes opp i løpet av bare fire timer.

OBOS Sverige AB eier Myresjöhus og SmålandsVillan. Sistnevnte er kjent for sine modulhus. I filmen kan du i løpet av 58 sekunder se hvordan modulhuset ble satt opp på bare fire timer. 

Da OBOS kjøpte BWG Homes, ble konsernet eier av merkenavn som Block Watne i Norge og Myresjöhus, SmålandsVillan og Kärnhem i Sverige.

Modulhus settes sammen i Sverige. En vegg blir løftet på plass av en heisekran.Modulhus settes sammen i Sverige. En vegg blir løftet på plass av en heisekran.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj forklarer hvorfor OBOS har virksomhet i Sverige:

– OBOS har behov for å ekspandere. Da er det naturlig å gjøre det i Sverige og innenfor det vi kan, utvikling av boligprosjekter. Av svenskene har vi mye å lære når det gjelder industriell produksjon og innovasjon.

Heter nå OBOS Sverige

Konsernsjefen er i disse dager på reise i Sverige for å besøke den svenske OBOS-virksomheten. Det skjer i sammenheng med at BWG Homes AB nylig har skiftet navn til OBOS Sverige AB.
Sjefen i OBOS Sverige, Joakim Henriksson, trekker fram betydningen av navneskiftet:

– OBOS er mer kjent enn BWG Homes, og derfor kommer navneskiftet til å ha betydning overfor potensielle samarbeidspartnere, i finansielle miljøer og i vår prosjektutvikling. Samtidig er det fortsatt Myresjöhus og SmålandsVillan som vil bli markedsført overfor forbrukerne, siden dette er velkjente merkenavn i Sverige, sier adm. direktør Joakim Henriksson i OBOS Sverige.

Den svenske virksomheten ble omtalt i novemberutgaven av OBOS-bladet, som du kan lese her.

Ungt par med barn står foran sitt nye modulhus i Sverige.Ungt par med barn står foran sitt nye modulhus i Sverige.
HUSEIERE: Rikard Klasson og Nicole Pinek har kjøpt hus i Hindås utenfor Gøteborg, lagd av OBOS-eide SmålandsVillan.Les mer om virksomheten vår i Sverige.

 

Foto: Håkan Ivarsson

03.12.2015