Hopp til innholdet

OBOS Boligkonferanse 2018

Det er på tide å utfordre etablerte sannheter om hvordan vi har lyst til å bo! Torsdag 30. august ser vi nærmere på framtidens bolig.

Meld deg på

Program

For deg som tar byutvikling på alvor!

Den årlige konferansen er svært populær og samler alle som jobber med boligbygging og byutvikling til en dag stappfull av faglig inspirasjon. Vi kan love et meget innholdsrikt program med faglig sterke foredragsholdere. I år spør vi: Hvordan kan vi bygge framtiden – til det beste for deg og meg?

Teknologi - Boform - Mobilitet

 • Tid og sted

  Torsdag 30. august kl. 9.00 til 15.30 i Den Norske Opera & Ballett

 • Pris

  Du får hele konferansen for bare 1500,-. Lunsj er inkludert.

 • Henric Fransson, FM Technology

  Når huset ditt vet om du er ute eller på vei hjem, kan det ta sine egne smarte valg. Huset sparer energi og kostnader uten at du trenger å tenke på det. Fransson kommer for å fortelle oss hvor smarte framtidens hjem kan bli.

 • Portrettbilde av Daniel Siraj

  Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS

  Kjørberg Siraj er konsernsjefen som har flyttet OBOS i retning av digitalisering og økt innovasjon. Han tør å stille spørsmål ved det etablerte og mener at det er greit å ta en kalkulert risiko. For bare ved å dyrke nye ideer og nyvinninger er OBOS i stand til å levere framtidens bolig. Hvordan bor vi om 50 år?

 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Arne Krokan, professor ved NTNU

  Krokan skal hjelpe oss med å se inn i framtiden. Han kombinerer sin teknologiske kunnskap med spørsmål om demografi og ressurser. Vil fremtidige generasjoner i det hele tatt ha råd til å skaffe seg sin egen bolig?

 • David Reiss-Andersen og Kalle Meidell, Norske Mikrohus

  Reiss-Andersen og Meidell lager mikrohus på hjul. Det handler om smarte løsninger for den som vil eie færre ting. Er mikrohus en ny trend som kan være med på å løse dagens boligutfordringer? Skal det være et Mikrohus?

 • Jan Olav Frestad, Founder i Doyén

  Doyén bygger boliger for aktive eldre. Kan en boform med tilgang til SPA, hobbyrom og lounge være med på å fremme aktivitet, vennskap og trygghet, og dermed øke livskvaliteten til godt voksne? Vil vi mer enn bare å bo?

 • Ingrid Sletten, Hille Melbye arkitekter

  Boligbehovene er i endring. Hvordan kan vi sikre større mangfold til fremtidens beboere? Hvilke kvaliteter er avgjørende for at små boliger blir gode? Og hva skal til for at boligutviklerne skal kunne bygge slik?

Forestill deg å bo i en digital verden

 • Volker Buscher, Global Leader, Digital Products in Arup

  Re-imagine Living in a digital world! Technology is not just changing the business model for the property industry. It is also changing the living experience and urban context. Volker will talk about Arup's research and work with cities and the real estate industry. He will focus on when digital is comparable to a supernova, releasing energy that can reshape entire industries.

Hold deg oppdatert

Få med deg diskusjon og nyheter fram mot konferansestart 30. august.

Vi sender live

Ikke anledning til å være med? Ikke fortvil, du kan få med deg hele konferansen likevel. Vi sender selvfølglig live her på obos.no - hele dagen.

Oslo 20170921; OBOS boligkonferanse; Den Norske Opera; Anne Grosvold; Daniel K. Siraj

OBOS Boligkonferanse 2017

I fjor fikk konferansen navnet «Grønt ansvar eller bare grønnvasking?» Vi stilte spørsmålet: Tar boligbyggere virkelig grønt ansvar eller er det rett og slett grønnvasking? Finnes det et ekte engasjement, eller skyldes miljøengasjementet rett og slett et ønske om å forbedre eget omdømme?

Les mer om konferansen og se filmer fra alle innleggene

Boligkonferansen 2017 i bilder

OBOS Boligkonferanse 2016

For to år siden debatterte vi arkitektens rolle: Hvor viktig er arkitekten når byen skal vokse? 

Les mer om konferansen og last ned presentasjonene fra 2016

Obos konferanse
Med friske fraspark og stor takhøyde inviterte OBOS til debatt i 2016.