Hopp til innholdet

Kan framtidens bolig utvikles i et laboratorium?

HSB Living Lab ser ut som et vanlig hus der mennesker bor og lever, men er i virkeligheten en forsknings- og testarena.

Freja Bramsen er sjef for utvikling og holdbarhet i HSB Gøteborg. Hun kommer for å fortelle hvordan det er å bo i en testlab, og hvorfor laben er så viktig for å utvikle boliger og byer for framtiden.

Bygningen, som akkurat nå står oppført i Gøteborg, er så mye mer enn et hus, det er et flyttbart laboratorium. Her har forskere, utviklere og innovatører et levende laboratoium med 29 leiligheter over fire etasjer der det bor helt vanlige folk. Et verdensunikt prosjekt der tekniske og arkitektoniske innovasjoner testes. Her kan framtidens løsninger studeres i et virkelig miljø.

Spørsmål som stilles av forskerne er: Hvordan kan vi spare ressurser og energi? Hvordan løser vi hverdagslige gjøremål som matlaging og husarbeid i framtiden? Hvordan skaper vi klimavennlige, bærekraftige løsninger? Svaret på disse spørsmålene gir oss ny kunnskap og er grunnlag for å utvikle nye smarte tekniske løsninger til framtidens boligproduksjon.

HSB er Sveriges svar på OBOS. HSB planlegger, finansierer, bygger og forvalter boliger over hele Sverige. Sammen med sine over 600 000 medlemmer skal de skape den gode boligen!

 

Program for OBOS Boligkonferanse 2018