Hopp til innholdet

Mobilitet som planleggingsverktøy

Per Ivar Selvaag, gründer og leder i Montaag

Per Ivar Selvaag er kjent som et stjerneskudd innenfor design thinking. På Boligkonferansen ønsker han å belyse hvordan mobilitetsteknologi alltid har hatt stor - og iblant uventet - effekt på samfunn verden over, og hvordan informasjonsteknologi i nær fremtid vil kunne påvirke bevegelsene til mennesket – både fysisk og digitalt.

Selv om Selvaag er opptatt av mobilitet og teknologi så er han aller mest opptatt av mennesker. Å være designer handler om å forstå folk og hvordan hverdagsutfordringer ofte løses av kreativ tenking. Når Selvaag forsøker å tegne opp de store linjene for fremtiden, ser det dystert ut for privatbilen. Bilen vil ikke være en forlengelse av vår personlighet slik den er i dag, men kommer til å måtte vike for delingsøkonomien og kollektive transportløsninger. Det vil gi store samfunnsgevinster.

Per har en rekke imponerende resultater å vise til. Han har hatt en rekke designstillinger for bilselskaper som Ford, BMW og Peugeot. Selvaag har en masterutdanning i transportdesign fra Royal College of Art, og bor i dag i Berkeley, California hvor han leder sitt eget selskap Montaag.

 

Program for OBOS Boligkonferanse 2018