Hopp til innholdet

Det gode liv i byen?

Den prisbelønte professoren Richard Sennett kommer til OBOS Boligkonferanse 28. august. Med erfaring og visdom skal han snakke om sammenhengen mellom byutvikling og det gode liv.

Meld deg på boligkonferansen

Richard Sennett er professor i sosiologi ved London School of Economics og ved New York University.

Hans karisma, engasjement og ikke minst inngående kunnskap bør tiltrekke seg alle som er interessert i sivilisasjonens fysiske forhold. Her er det bare å benytte sjansen til å få oppleve selveste Richard Sennett.

Hans nyeste bok, brennaktuelle Building and Dwelling, Ethics for the City, utforsker hvordan vi bor i byer.

Hva vil skje om vi bygger en åpen by, en by der folk lærer å håndtere kompleksitet? Hvordan kan utformingen av byene berike eller redusere hverdagsopplevelsen til dem som bor der?

Sennett bruker varierte eksempler. Han er innom alt fra London, Paris og Barcelona til Shanghai, Mumbai og Medellin i Colombia - og trekker på klassiske tenkere som Tocqueville, Heidegger, Max Weber og Walter Benjamin.

Sennett har hatt en imponerende karriere og forsket mye på bykultur og byutforming. Han startet som grunnlegger av New York Institute for the Humanities, deretter som president for the American Council on Work. I de siste tre tiårene har han jobbet som konsulent for ulike organer i FN; sist skrev han the mission statement for Habitat III for FNs miljøkongress.

Han har blant annet mottatt Hegel-prisen, Spinoza-prisen, en æresdoktorgrad fra Universitetet i Cambridge, og århundremedaljen fra Harvard University. I 2018 tildelte Storbritannia ham et OBE (Den britiske imperieordenen)

 

For deg som tar byutvikling på alvor

OBOS Boligkonferanse samler alle som jobber med boligbygging og byutvikling. Vi kan love et innholdsrikt program med sterke foredragsholdere. Velkommen til en dag stappfull av faglig inspirasjon!

Det er den mest inspirerende konferansen jeg har vært på i mitt 30 år lange yrkesaktive liv.

Deltaker i 2018