Hopp til innholdet

Personvernerklæring for OBOS Eiendomsmeglere AS

All behandling av personopplysninger i OBOS Eiendomsmeglere AS skal følge det til enhver tid gjeldende personvernregelverket, herunder GDPR og personopplysningsloven.

Denne personvernerklæringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger som samles inn, hvordan opplysningene samles inn og hvilke rettigheter du har dersom personopplysninger om deg er registrert hos oss. Behandlingsansvarlig

Det er OBOS Eiendomsmeglere AS som har ansvaret for, og som er behandlingsansvarlig for kunderegistreringen og for OBOS Eiendomsmegleres behandling av personopplysninger.

Daglig leder i OBOS Eiendomsmeglere AS er hovedansvarlig for behandlingen av personopplysningene som utføres av OBOS Eiendomsmeglere AS. Ansvaret for den daglige oppfølgningen av vår etterlevelse av personvernregelverket er delegert til hver filials fagansvarlige eiendomsmegler.

Vår behandling av personopplysninger

OBOS Eiendomsmeglere AS behandler personopplysninger til følgende hovedformål:

  • Behandling av personopplysninger for å oppfylle avtaler med kunder om å vurdere verdi og formidle salg av deres bolig
  • Behandling av personopplysninger for å markedsføre boliger
  • Behandling av personopplysninger for å markedsføres foretakets tjenester
  • Behandling av personopplysninger som ledd i eiendomsmeglingsforetakets kontrolltiltak

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter vi har, for eksempel pålegger eiendomsmeglingsforskriften oss å oppbevare alle dokumenter som er mottatt eller utarbeidet av foretaket i forbindelse med det enkelte oppdrag i ti år.  

Videre vil vi slette personopplysninger om deg dersom du ber oss om det, med mindre vi har en lovpålagt plikt eller annet rettslig grunnlag til å oppbevare personopplysningene videre.

Får andre tilgang til dine personopplysninger?

Vi vil dele dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig for å oppfylle våre rettslige forpliktelser.

Personopplysninger kan deles med OBOS BBL og andre vi har inngått databehandleravtaler med.

Utover dette vil vi ikke dele dine personopplysninger med andre virksomheter med mindre du samtykker til dette.

Bruk av databehandlere

OBOS Eiendomsmeglere AS inngår databehandleravtale med alle virksomheter som behandler personopplysninger på vegne av oss. Våre databehandlere kan ikke behandle dine personopplysninger på annen måte enn slik som er avtalt med oss og beskrevet i denne personvernerklæringen.

Hvor lagres dine personopplysninger?

Personopplysninger som behandles av OBOS Eiendomsmeglere AS lagres på servere i Norge. Vi overfører ikke personopplysninger til land utenfor EU/EØS.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i og korrigering eller sletting av personopplysninger eller begrensning av behandlingen som gjelder deg selv, eller til å protestere mot behandlingen samt rett til dataportabilitet. Videre kan du til enhver tid trekke tilbake eventuelle samtykker til behandling av dine personopplysninger.

Du har også rett til ikke å være gjenstand for en avgjørelse som utelukkende er basert på automatisert behandling som har rettsvirkning for, eller på tilsvarende måte i betydelig grad, påvirker deg.

Spørsmål eller anmodninger om innsyn i opplysninger som er registrert om deg kan rettes til OBOS Eiendomsmegleres felles e-postadresse Exact-OBOSAdministrasjon@OBOS.no eller eventuelt per post til OBOS Eiendomsmeglere AS v/daglig leder Kjell Magne Brobakken, Postboks 6666 St.Olavs plass, 0129 OSLO. 

Dersom du mener at vi behandler personopplysninger i strid med lovverket kan du rette en klage til Datatilsynet (post@datatilsynet.no).  

Personvernrådgiver

OBOS BBL har en egen Personvernrådgiver for hele OBOS-konsernets virksomhet i Norge, herunder for OBOS Eiendomsmeglere AS. Personvernrådgiveren bistår med veiledning slik at personopplysninger blir behandlet på en god måte og i tråd med regelverket.

Har du noen spørsmål eller innsigelser til OBOS Eiendomsmeglere AS’ behandling av personopplysninger, send en e-post til OBOS Eiendomsmegleres felles e-postadresse Exact-OBOSAdministrasjon@OBOS.no.

Endringer

Dersom vi foretar endringer i denne personvernerklæringen, vil endringene bli publisert på denne nettsiden 14 dager før de iverksettes.

Øvrig informasjon

For øvrig henviser vi til OBOS-konsernets personvernerklæring.