Artikkel om nabolaget på Engene platå

Bo tett på naturen midt mellom Arendal og Grimstad

På Engene Platå er du på «verdens tak», med luftig utsyn utover Torungen fyr og havet. Kanskje finner du ditt nye drømmehjem her?

Idylliske Engene Platå ligger høyt og luftig i Arendal kommune. Hele platået, med sin naturskjønne plassering, innbyr til en egen ro hele året. Samtidig er området som skapt for aktivitet. I nabolaget blir du en del av et mangfoldig fellesskap med folk i alle aldre, med naturskjønne omgivelser rundt deg og med kort vei til alt du måtte ønske i hverdagen.

Gode turmuligheter

Området rundt Engene Platå byr på et vell av aktiviteter, eller du kan simpelthen velge deg ro. Fra sofaen er det kort vei til flotte turområder i skog og mark. Og løypenettet tar deg så langt du bare vil, i grønne skoger og langsmed korngule enger. Fra platået er det kort vei til Hasseltangen hvor du fristes med både kveldsbad og fiskelykke. Du får kort vei til flotte badeplasser på sommerstid, og ikke minst hyggelige skiløyper på vinterstid.

 

 

Oversiktsbilde over Blomstheia

Oversiktsbilde over Blomstheia

Kort vei til Arendal sentrum

Det er kort vei til alt du måtte trenge i hverdagen på Engene Platå. Det er kun et par kilometer til nærmeste dagligvarebutikk, cirka en fem-minutters kjøretur unna. Det er kun ti til femten minutter kjøring til alt Arendal sentrum har å by på. Det er eneklt ankomst til E18. Ønsker du å reise kollektivt, så er busstoppet Engene Kirke like i nærheten av nabolaget. Herfra går det jevnlig buss i retning Arendal, og til Grimstad og Kristiansand. 

Skole og barnehage

Engene Platå er som skapt for barnefamilier. Innenfor en radius på tre kilometer finner du barnehager, barne- og ungdomsskole – og idrettsanlegg i både Nedenes og Fevik. Engene barnehage er feltets nærmeste nabo.

Bo godt på Engene Platå