Artikkel om arkitektens tanker om Tanberglia

Hva er arkitektens tanker om Tanberglia?

På Tangberglia bygger vi boliger som gir en funksjonell og hyggelig ramme rundt dagliglivet. Arkitekt Jan Strebel forteller deg om hvordan han jobbet for å skape gode planløsninger i boligene, og hvordan han utnyttet tomten til det fulle.

Det er mange grunner til å flytte ut av byen, og Tanberglia er i seg selv en av dem. Seks mil fra Oslo og to kilometer fra Hønefoss sentrum bygger Obos Block Watne et nytt og spennende boligområde der alt ligger til rette for godt naboskap i trygge omgivelser.

Ringeriksregionen har også en rekke tilbud innen kultur, idrett, fritid og rekreasjon, med muligheter for fotturer, sykling, skiturer, fiske og badeturer gjennom sesongene.

– Tomten ligger fritt og fint til, med kort vei inn til sentrum, gode lys- og solforhold, nærhet til naturen, frisk luft og fantastisk utsikt utover Hønefoss og videre inn i landskapet mot Vassfaret og Vidalen i nord-vest, forteller Jan Strebel, arkitekt i Obos Block Watne.

– En utsikt som denne vil være veldig verdifull for menneskene som skal bo her, så vi har sørget for å ivareta den for alle boligene, sier arkitekten.

Bilde av Sivilarkitekt NMAL Jan Strebel i OBOS Block Watne

Arkitekten Jan Strebel tegner fremtidig boliger på Tanberglia

Et bosted det er godt å komme hjem til

Det nyeste feltet på boligområdet består av elleve romslige eneboliger i kjede fordelt på to rekker. Et moderne uttrykk kombinert med varierende kledning og varme jordfarger, gjør at disse boligene gir den gode følelsen et hjem skal bidra med, allerede ved første øyekast.

– Vi har lagt opp til et moderne formspråk i treverk med rette linjer og flatt tak, der det er gjort plass til en fantastisk takterrasse på mellom 34-42 kvadratmeter i fem av boligene. Her vil det være god utsikt og sol gjennom hele dagen, sier Strebel.

– Samtidig har vi hatt fokus på å ta vare på tomtens gode kvaliteter og det er satt av store deler til uteområder, lekeplasser og møteplasser for både barn, unge og voksne.

Illustrasjon av stue og kjøkken i rekkehus 20-27

Illustrasjon av stue og kjøkken i rekkehus

Hvordan har du jobbet for å skape gode planløsninger i boligene?

– Dette er et familiehus så jeg har lagt vekt på gode oppholdsrom og smarte funksjoner på baderom og kjøkken – et hjem som møter behovene til en familie. Det er også satt av gode arealer til bod og oppbevaring. En familie på flere trenger plass til å stue bort ting som kan komme til nytte, men som gjerne er nødvendig kun én sesong av gangen.

– Et annet mål har vært å skape god kontakt mellom inne- og utemiljøet. Enkel tilgjengelighet, men også sammenheng mellom innemiljøet og naturen og lyset utenifra, sier han.

Hva håper du blir opplevelsen av boligen for de som skal bo her?

– Jeg håper at dette blir et bosted det er godt å komme hjem til og godt å bo i. At vi har skapt boliger som gir en funksjonell og hyggelig ramme rundt dagliglivet, avslutter arkitekten.

Bo godt i Tanberglia