Glede og fellesskap i Fana

OBOS fortsetter som hovedsponsor for Fana IL håndballgruppe. Støtten bidrar til at 600 ivrige spillere kan fortsette håndballdrømmen sin.

Foto: Mari Møen Nygaard/Fanaposten
Foto: Mari Møen Nygaard/Fanaposten

Av: Madeleine Vehre Navekvien

Håndballklubben er drevet 100% på dugnad og lever etter kjerneverdiene om å skape glede, fellesskap, trygghet og handlekraft. Klubben har i tillegg hatt regionens nest beste damelag de siste tre årene. I 1. divisjonsgruppen var de på 5. plass i 2015 og 2016, før de fikk 4. plass i 2017. I tillegg til 1. divisjonsgruppen på 20 spillere har håndballgruppen 25 spillere i 2. divisjonsgruppen, noe som er unikt i Norge.

– Etter sammenslåingen med Apeltun IL har vi fått 600 spillere totalt, fordelt på gutte- og jentesiden. Vi jobber knallhardt med breddesatsningen og har store planer for neste år. Den viktigste oppgaven på nyåret blir å jobbe for å etablere et godt sportslig moment i alle årgangene fra 16 år og yngre, forteller Leif Magne Solstad, styreleder i Fana IL håndballgruppe. 

Et sosialt og sportslig tilbud

Klubbens visjon er å gi et godt tilbud til unge i Fana, både på det sportslige og på det sosiale plan.

I tillegg har klubben som mål for inneværende sesong å rykke opp fra 1. divisjon til elitedivisjonen. Nå er serien halvspilt og Fana IL Håndball ligger nå på opprykksplass med en 2. plass på tabellen. To av lagets spillere har også vært på landslagssamling med juniorlandslaget og spilt to landskamp mot Ungarn i november.

 lagbilde 1 (002) obos.no

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake