Juleglede med Byverkstedet

I år har OBOS på Operataket bidratt til to juleverksted i regi av Byverkstedet.

I begynnelsen av desember ble det arrangert maleverksted på Tøyen
I begynnelsen av desember ble det arrangert maleverksted på Tøyen Foto: Kjersti Gjems Vangberg

Av: Madeleine Vehre Navekvien

Byverkstedet er en organisasjon som arbeider for at barn og unge skal få oppleve skaperglede og mestring gjennom kreativt arbeid.

- Dette gjør vi blant annet ved å arrangere ulike verkstedsaktiviteter, og i jula er det ekstra fint å få mulighet til å treffe andre og lage sine egne gaver, sier Jinn-Merethe Jansen, daglig leder i Byverkstedet.

Alle er velkomne

Organisasjonen har fokus på å skape nye og inkluderende møteplasser i nærmiljøet ved hjelp av medvirkning, midlertidige prosjekter og workshops. I år har støtten fra OBOS på Operataket bidratt til at organisasjonen har kunnet arrangere to juleverksted i desember. Den første ble arrangert på Tøyen i begynnelsen av desember i samarbeid med Aktivitetshuset K1. Den andre skjer på Hovseter i romjulen.

- Vi retter oss først og fremst mot folk i nærmiljøet men alle er velkomne. Aktivitetene er gratis og holdes henholdsvis på Aktivitetshuset K1 på Tøyen og ved biblioteket på Holmlia. Vi har dyktige verksmestere som hjelper til så det kreves ingen forkunnskaper for å delta. I tillegg til å få gjøre noe kreativt og kanskje lære seg noe nytt, er verkstedet også et sted der man kan bli kjent med andre og møtes på tvers av alder og bakgrunn, forteller Jansen.

Støtten fra OBOS på Operataket har gått til innkjøp av fine materialer og utstyr til workshopene.  

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake 

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake