Kampklare ungdommer

Lambertseter Bryteklubb er klar og gira for Norgesmesterskap i bryting.

karusellbilde: IMG_3833
Foto: Pål Skage Dahlberg

Med støtte fra OBOS gir tilbake kan Lambertseter Bryteklubb for første gang arrangere Norgesmesterskap (NM) for ungdom og junior den 16. og 17. mars 2018. 

Inkluderende idrett for alle

For 26 år siden holdt bryteklubben til i det gamle Radiobygget på Lambertseter. Klubben tilbød et hav av treningstilbud og det måtte flere dugnadsinnsatser til for å beholde lokale. Her utviklet klubben norgesmestre, nordiske mestre samt europamestre.

- I likhet med initiativtakerne er målet til klubben å gi barn og ungdom i bydelen et trygt sted å være. Her kan man trene, møte andre barn og delta etter sine egne ambisjoner. Vi ønsker å skape en trygg og inkluderende idrett for barn, voksne, menn og kvinner som savner det sosiale samholdet, sier Skule Pedersen, nestleder i Lambertseter Bryteklubb. 

I januar 2018 ble Lambertseter flerbrukshall ferdigstilt, med en helt egen del spesialdesignet for bryting. Dette gjorde at bryteklubben fikk nok plass til å arrangere NM.

Fristil og gresk-romersk stilart

NM for ungdom og junior arrangeres hvert år i mars. Konkurransen er fordelt på to dager. Første dagen er det ungdomsmesterskap for utøvere fra 15-17 år og andre dagen er det juniormesterskap for utøvere fra 17-19 år. Kvinner konkurrerer i fristil, mens menn konkurrerer i gresk-romersk stilart.

- Norgesmesterskapet er ungdommenes dag og det skal være en positiv opplevelse. For oss er dette en mulighet til å vise frem den beste siden av sporten som vi er stolte av og brenner for. Vi satser på at vårt arrangement blir en suksess og gjør alt vi kan for å oppnå det ultimate målet, forteller Pedersen.

God plass til tilskuere

Det blir rigget tre brytematter i den nye flerbrukshallen på stevnet.  På kampene blir det god plass til tilskuere. I klubbens brytelokale skal utøvere kunne varme opp og slappe av mellom kamper, samt ha tilgang til mat og drikke.

For bryteinteresserte, familiemedlemmer og venner som ikke har mulighet til å komme på mesterskapet, vil stevnet bli streamet på internett. Der har de mulighet til å følge med på sine nære og kjære i aksjon.

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake 

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake

 

(Tekst: Thao Thanh Ho)