Obos.no er på flyttefot

Obos.no er på flyttefot

Fra mandag 5. oktober og fram til fredag 9. oktober er obos.no på flyttefot. Nettsidene våre kan derfor være litt ustabile, men vi er på saken. Vi håper dette ikke skaper noe trøbbel for deg – og at du liker de nye nettsidene våre!

Lukk

Marsjerer i takt

Nå marsjerer Lakkegata skoles musikkorps med ny og lik uniform.

Korpset har fått støtte til nye uniformer
Korpset har fått støtte til nye uniformer Foto: Lakkegata skoles musikkorps

– Vi er veldig glade for støtten! Uniformene på Lakkegata ble sist fornyet i 1972. Vi har spart og hatt dugnader for å bytte ut skjørt og bukser, et prosjekt vi kunne sette i gang tidligere i år. Behovet var likevel stort for flere skjørt og bukser slik at 20 åtteåringer som nettopp var blitt aspiranter også kunne få full uniform, forteller Hilde Holte Eriksen, styreleder i Lakkegata skoles musikkorps.

Musikkorpset ble etablert i 1920, og er et verdiskapende og samlende element i et bomiljø som er svært sammensatt, både kulturelt og økonomisk. I tillegg ser lederne at korpset er et viktig bidrag til barnas sosiale miljø.

– Medlemmene er mellom 8 og 13 år. De rekrutteres fra Sofienberg, Tøyen og Grünerløkka, og barna får et godt sosialt nettverk på skolen og i nærmiljøet. Skolekorpset drives av frivillige foreldre, med et styre som jobber uten lønn. Vi har også en engasjert foreldregruppe som legger ned flere timer i dugnadsarbeid, forteller Eriksen.

Støtten fra OBOS bidrar til å gi medlemmene av koret en lik og helhetlig uniform.

– Vi trenger egentlig nye jakker til alle 70 medlemmene, men vi prioriterer gjenbruk og planlegger å sy om de gamle jakkene fra 70-tallet. Vi ønsker oss også veldig uniformshatter slik korpset på Lakkeagata brukte i sin storhetstid på 70- og 80-tallet, sier hun.

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake