Marsjerer i takt

Nå marsjerer Lakkegata skoles musikkorps med ny og lik uniform.

Korpset har fått støtte til nye uniformer
Korpset har fått støtte til nye uniformer Foto: Lakkegata skoles musikkorps

– Vi er veldig glade for støtten! Uniformene på Lakkegata ble sist fornyet i 1972. Vi har spart og hatt dugnader for å bytte ut skjørt og bukser, et prosjekt vi kunne sette i gang tidligere i år. Behovet var likevel stort for flere skjørt og bukser slik at 20 åtteåringer som nettopp var blitt aspiranter også kunne få full uniform, forteller Hilde Holte Eriksen, styreleder i Lakkegata skoles musikkorps.

Musikkorpset ble etablert i 1920, og er et verdiskapende og samlende element i et bomiljø som er svært sammensatt, både kulturelt og økonomisk. I tillegg ser lederne at korpset er et viktig bidrag til barnas sosiale miljø.

– Medlemmene er mellom 8 og 13 år. De rekrutteres fra Sofienberg, Tøyen og Grünerløkka, og barna får et godt sosialt nettverk på skolen og i nærmiljøet. Skolekorpset drives av frivillige foreldre, med et styre som jobber uten lønn. Vi har også en engasjert foreldregruppe som legger ned flere timer i dugnadsarbeid, forteller Eriksen.

Støtten fra OBOS bidrar til å gi medlemmene av koret en lik og helhetlig uniform.

– Vi trenger egentlig nye jakker til alle 70 medlemmene, men vi prioriterer gjenbruk og planlegger å sy om de gamle jakkene fra 70-tallet. Vi ønsker oss også veldig uniformshatter slik korpset på Lakkeagata brukte i sin storhetstid på 70- og 80-tallet, sier hun.

Se andre prosjekter som har fått støtte fra OBOS gir tilbake

Søk om støtte fra OBOS gir tilbake